torsdag 7 februari 2013

Pustar ut

Matpaus. Jag är på superbra humör just nu. Dels för att det fortsätter gå bra på praktiken, och dels för att jag fick goda nyheter hemifrån. Alla 13 biffar som vi fångade in igår har nu hämtats till slakt. Visst känns det sorgligt, men för pappas skull (med tanke på hur mycket tid, pengar & energi dom tagit) så är det enbart positivt. Dom har haft ett bra liv, och nu går dom vidare till ännu grönare ängar.

Så ja, nu kan jag äntligen pusta ut. Tack till er som höll tummarna för oss ♥ 

8 kommentarer:

 1. Hur gamla var biffkorna nu när de for till slakt? Får ni själva kalvar hela tiden så det rullar på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom var från 3 år och uppåt. Jo, vi har fått massor med kalvar, men nu ska alla kor & tjurar till slakt, och alla kalvar ska säljas. Vi har såklart kvar alla kor i fähuset, men alla biffkor ska bort nu. Pappa har alltför mycket att stå i ändå.

   Radera
  2. okej, jag är lite småförtjust i kor och det är intressant att höra hur det funkar med dem. Är lönsamheten dålig med biffkorna också eller?

   Radera
  3. Det ska nog löna sig att ha dom egentligen, men med dom här blev det nog tvärtom eftersom dom åt så fruktansvärt mycket.

   Radera
  4. haha matfrossare :) Ännu en fråga: Får dom annan mat än gräs och hö också?

   Radera
  5. Ja, minst sagt ;) Biffkorna äter enbart gräs. Ibland får dom mjöl och kraftfoder också, men det är sällan. Dom klarar sig utmärkt på färskt gräs. Kalvarna dricker mjölk från sina mödrar.

   Mjölkkorna (och alla andra kor i fähuset) får gräs, mjöl och kraftfoder. Kalvarna får mjölk sålänge dom är små, sen får de vatten.

   Radera
 2. Vad skönt att hör att allt gick bra! :)

  SvaraRadera
 3. Va skönt att de gick bra, o va fina de ser ut. :)

  SvaraRadera