torsdag 20 september 2012

I need your help

Ni som är bättre än mig på det här med hälsa:
Hur pass viktigt är det att tänka på vad man äter om man är ute efter att bli stark? Såklart ska man äta mycket protein, men förstörs allt om man äter mycket socker?
Det sägs ju att "på gymmet blir man fit, och i köket går man ner i vikt" - vilket jag då tolkar att det är viktigare att hålla sig ifrån onödigt gottis om man är ute efter att gå ner i vikt, än om man vill bygga muskler.

Såå, eftersom jag är värsta gottegrisen och äter godis nästan dagligen, gör det att det tar längre tid att se resultat nu då jag strävar efter att få synliga muskler?
Jag måste tillägga att jag blivit bättre på att äta bra mat, jag äter väldigt lite skräpmat nuförtiden.

Om nån kan svara på mina frågor så blir jag superglad. Ge mig också lite tips ang. kost & träning om det är nånting du sitter och pantar på som jag behöver veta. Tack på förhand! 

Ungefär såhär ser min drömkropp ut för tillfället. Synliga muskler & kvinnliga former. Dock har jag kraftigare kroppsbyggnad än den här tjejen, men den här bilden peppar mig väldigt mycket i alla fall.
Tumblr_m73ov3gnuv1rn23pxo1_1280_large
weheartit.com

30 kommentarer:

 1. camillamillas.blogspot.com! läs den :)en bra blogg som ger tränings inspo till tusen!

  SvaraRadera
 2. Sara låt inget gå för långt nu.. De går så lätt att man börjar med att träna, sen börjar man fokusera på maten, och tillslut är det hela bara ett enda kaos och man utvecklar ätstörningar. Avsikten behöver inte vara det från början, men de blir såååååå lätt till det. Träna någon gång i veckan om du har lust, men ät va du känner för! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, ingen risk! Jag har sett alltför många nära & kära drabbas av ätstörningar, så det är ingen risk att jag skulle låta det gå så långt. Jag är dessutom alltför sötsugen för det ;) Tack för din omtänksamma kommentar <3

   Radera
  2. Skriver min kommentar av omtänksamhet och av erfarenhet. För mig gick det för långt. Jag älskade sött, godis, mc donalds, franskisar - ALLT. Idag kan jag inte förstå hur i hela världen det kunde gå som det gjorde. DÄRFÖR vill jag kommentera. Vill inte att någon mera hamnar i ngt liknande. <3

   Radera
  3. Jo jag vet att du bara menar väl, och jag uppskattar din kommentar och din omtanke! <3 Ätstörningar är hemskt, och det är nog inget man önskar ens sin värsta fiende. Det är bara nu i början då jag tränar såhär mycket (nästan varje dag), sen kommer jag inte att hinna träna lika mycket då jag ska börja på med slutarbete och praktik. Jag vill bara kickstarta igång mig själv så att träningen kommer automatiskt sen, så att det liksom blir en naturlig del av min vardag så småningom. Jag vet att jag ska vara försiktig så att det inte blir för mycket. Måtta med allt :)

   Radera
  4. När jag slipper ur allt kommer jag vara ÖVER FÖRSIKTIG, det är för farligt att riskera och ärligt talat tror jag inte att någon blir lyckligare av att vara "perfekt" i kroppen (enligt mig finns det inget sådant). Ha det bra och ta hand om dig! <3 Kram!

   Radera
  5. Nej, det finns inget "perkekt", man blir ändå aldrig nöjd. Men jag vill träna både för att bli starkare och för att känna mig mer nöjd med hur jag ser ut. Jag är inte ute efter viktnedgång, utan snarare att gå upp i vikt av muskelmassa.
   Ta hand om dig, du tänker på rätt sätt för att bli frisk! <3 Kramar!

   Radera
 3. Ne sara he gar int alls fö langt som anonym påstår, du e ba påväg mot en hälsosam livsstil å he er int naa feil på he alls!! :D men jå fortari synli muskle får du ju absålut ifall du int äter na gottis! Å just ifall du vill både ga ner i vikt men entå bygg muskle sku ja föreslå att äta så liti kolhydrate som möiligt på dan men så före å efter träning äter du kolhydrate, å protein föstås :) fö muskle böv kolhydrate fö ti byggas men entå ere käppari i hjulet fö viktnedgång! Å fösök få na protein å myki sallad med i vainda måltid :) vi kan ju funder å diskuter ide meir om ni kombe ti vårt å ja e hejm :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda, jå vi måst jö upp en kost-plan åt me o, ja e int så bra på såndé ;D Men alltså ja e INT beredd att slut hejlt me godis! Att dra ner på e vejt ja att ja måst, men ja tänker int ta bort sokri hejlt :p

   Radera
 4. Om målet är synliga muskler behöver man nog tänka på vad man äter. Musklerna syns inte om de täcks av ett för stort lager fett. Om man bara vill bli stark så ska man främst tänka på att få i sig tillräckligt med protein och energi, speciellt efter träning. Jag upplever i vilket fall som helst att om man fokuserar på att äta hälsosamt så hittar man nog den där balansen, och blir kompis med sin kropp. En välmående kropp är en snygg kropp! Kanske inte så dumt att reducera eller helt sluta med sockerintaget ur hälsosynvinkel?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar :) Jo jag borde väl nog dra ner på socker-intaget, både för att må bättre och kanske för att få snabbare resultat av träningen.. :)

   Radera
 5. Alltså om du är ute efter att bygga muskler så behöver du äta mer än vad du gör av med i princip. Men vill du få synligare muskler gäller det framförallt att gå ner i fettprocent, och då är det nog nästan så att man hamnar dra ner på godiset, men tanke på att du borde äta mindre kalorier än vad din kropp förbrukar. Och eftersom din kropp behöver mycket näring när du tränar (och förstås annars också) men inte så mycket kalorier om du ska ner i fettprocent så borde du kanske skippa godiset och satsa på kött och grönt :)

  SvaraRadera
 6. Haha ;) nej proteinet försvinner inte av att man äter socker.
  De flesta som sysslar med styrketräning äter ca 6-7 mål om dagen och har en så kallad ätardag per vecka när de får äta precis vad de vill (socker,godis,efterrätter osv)
  Men det är alltså personer som sysslar med bodybuildning och annan typ av kroppsbyggandet

  För en vanlig dödlig som vill bygga muskler räcker det att äta protein och träna. Protein finner du i kött, fisk, ägg, kvarg, bönor osv. Dvs vanlig mat. Få i dig protein till varje mål och saken är en biff. Finns även proteinpulver som man kan komplettera med. Men det behövs oftast inte om man äter en balanserad kost.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Skulle du inte sluta äta godis varenda dag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, det var tanken, men jag har inte lyckats än. Jag ska göra ett nytt försök nu :)

   Radera
  2. Drömmer om den dagen jag kan äta godis varje dag utan att tänka.. Njut ni människor som kan.

   Radera
 8. Alltså ja måst tillägg ti min inlägg så int du föstar e feil...men om man vill ha synliga muskler så ska man ga ner i vikt, ele int ga ner i vikt men föbränn fejt! Å föbränn fejt jö man myyyki enklari ifall man int har en massa onödi socker å kalorie extra om dan en va man sku behöv :) fett bildas int ti muskler å he fösvinner int helder utan uthållihejtsträninga eller nyttig mat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. och om du får muskler och tränar upp dem så kommer din dagliga förbränning öka och dina kropp kommer hålla en högre förbränning även när du inte gör något = du kommer gå ner i vikt och få synligare muskler. så jag tycker du ska satsa mest på att skippa det dagliga sockret och ha extra koll på mateb nu i början på träningen, så det går snabbare för dej att bygga upp musklerna du vill ha, sen när du väl har dem så kommer du ha en sån okej förbränning att du kan unna dej lite gott oftare utan att det "sätter" sig på kroppen! :) eller så är det om jag fattat det rätt!

   men ta till dej av tipsen du redan fått, dom låter super bra, och jag tycker du är jätte duktig som gett dej in på att satsa mer på en hälsosammare livsstil!! :) kämpa och lycka til!! <3

   Radera
 9. Kvinnan på bilden är ju hardcore, hon tillbringar mycket tid på gymmet. Om du vill se ut som henne så är det att lyfta tunga vikter som gäller och en bra kost är lika viktig. Protein är ju den bästa byggstenen, som du ska äta efter gymmet för att muskelfibrerna ska kunna växa snabbare.

  "Såå, eftersom jag är värsta gottegrisen och äter godis nästan dagligen, gör det att det tar längre tid att se resultat..."

  Som jag förstår vill du öka i muskelmassa och då är socker nog det sista du ska äta. Så det är att säga tack och hej för chips, läsk, godis på helgerna och vardagarna. Eftersom det är snabba kolhydrater och kommer inte ge bra resultat av din träning. Det kommer ta tid innan man ser resultat men jag tycker du är duktig att du har kommit igång med träningen. Nothing is ever impossible :)

  Du får gärna ställa andra frågor om du har något mer du undrar över. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för hjälpen, men jag är INTE beredd att sluta med socker helt och hållet! Att jag måste dra ner på det är jag medveten om, men att sluta med sötsaker helt skulle inte fungera för mig.. Jag ska dock göra ett nytt försök att hålla tillbaka med sockret nu, så får vi hoppas att jag lyckas lika bra med det som jag hittills har lyckats med träningen :)

   Radera
  2. Håller inte riktigt med.
   Snabba kolhydrater kan vara kanon efter ett träningspass. Bygger snabbt upp kroppen igen.
   Och tjejen på bilden kör hårt, men hon unnar sig garanterat godsaker.
   Hennes kroppsfett är inte lika med noll. Även de som tävlar inom fitness unnar sig saker (och deras fettprocent är betydligt lägre) och personligen tror jag inte på något totalförbud. Kroppen brukar vara duktig och meddela vad den är sugen på. Lyssna på den.

   Radera
  3. Tack, det där behövde jag få höra :) Jag skulle inte klara av att börja förbjuda en massa saker helt & hållet, det skulle bara resultera i att jag inte orkade fortsätta träna, och så skulle jag va tillbaka på ruta ett igen.

   Radera
 10. Jag tror det är viktigt att man även tillåter sig att unna sig sötsaker ibland, även om man tränar och vill få "drömkroppen"! Om man börjar förbjuda sig det ohälsosamma tror jag att det kan bli svårt att få den hälsosammare livstilen att faktiskt hålla. Kram! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Det var exakt det här som jag behövde få höra!! :) Kram!

   Radera
 11. tror du bara måste erkänna för dig själv att du är sockerberoende. sockerberoende är starkare än kokainberoende visar nya undersökningar, du är absolut inte ensam om det här problemet. tyvärr är nog enda sättet att bli av med beroendet att lägga av helt med allt onödigt socker, inklusive livsmedel som kan verka vara oskyldiga som joghurt, juice och t.o.m bröd. några veckor brukar det kunna ta innan det värsta suget försvinner. det finns inga genvägar, tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag VET att jag är sockerberoende - har aldrig förnekat det. För ett tag sen bloggade jag om det också, att jag vill bli av med mitt sockerberoende. Så det är inget jag gått och hållit tyst om eller förnekat. Jag vill gärna bli av med mitt sötsug, men jag är INTE villig att sluta äta socker och kolhydrater helt! Jag har provat det några gånger i några veckors tid, men jag mådde inte bra av det.

   Radera
  2. du mådde förmodligen inte bra av det eftersom du är beroende. det är precis som när man ska sluta med vilken drog som helst, i början får man abstinens och mår dåligt. man behöver inte socker, men vill du inte sluta äta godis och liknande så är det ju din sak.

   Radera
 12. Om du är beroende av socker så kan du börja med att dra ner på något annat istället. Min svaghet är chips, ost och annan fet mat så jag började med att sluta äta godis istället, sedan andra sötsaker som olika bakelser och bulla. Nu först när jag har blivit av med sötsuget har jag börjat försöka dra ner på fettet och kolhydraterna.

  Så om det är godis som är din svaghet så kan du ju börja med att dra ner på ner på chips och sen t.ex. ost och feta såser. Sen kan du ju försöka att sätta lite regler om godiset, t.ex. att du inte får äta en viss sort som har mycket kalorier. Läs på lite om kost och hälsa också så lär du se att det går lättare.

  Och att ändra sin kost är ingen lätt sak, det kan ta flera år. Men kämpa på bara och sätt regler och mål. En bra sak som jag började med var att inte köpa godis eller andra onyttigheter själv, jag åt endast när någon bjöd mig eller det fanns hemma. Sen gör jag oftast så att jag börjar om på måndag, jag bestämmer att den här veckan får jag inte äta det och det. Det brukar oftast gå bra hela veckorna, men sen på helgen skiter det sig nästan alltid. :P

  Sen är det ju nog bra att röra på sig också, men ta inte allt på en gång om du inte orkar, då funkar det inte. En sak i taget. :) Och du måste verkligen bestämma dig, annars går det inte.

  SvaraRadera