tisdag 22 maj 2012

Djurförsök

Det var exakt det här jag menade då jag skrev det här inlägget för fem månader sen. Det finns dom som ställer upp frivilligt på detta, så varför plåga stackars hjälplösa djur? :( Jag skulle utan tvekan ställa upp själv också om det fanns en liten chans att djurförsök skulle försvinna pga det!
  
Usch jag blir så arg och ledsen då jag tänker på dom stackars djuren.....

Kom ihåg att den här kvinnan gjorde det frivilligt, så sjukt modigt!

“Woman Goes Through Extreme Brutal Treatment in Public, Protesting Animal Testing For Cosmetics”

 

Vad tycker NI?

53 kommentarer:

  1. Läste också mera om det där hur flera företag tar djur från djurhem där det finns hemlösa djur för att sen göra massa tester på dem.. göra hål i huvudet på en apa för att kunna ge elektriska stötar som gör att den gör vissa saker med kroppen utan att den själv vill eller kan bestämma vad som händer. Dem gör massa tester på katter, hundar, apor, får, grisar ooooosv.... inte bara på råttor som många kanske tror !!! ÄR SÅ JÄTE JÄTTE JÄTTE JÄTTE massor emot detta !!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åååh, det är så hemskt :'( Det måste få ett slut!!

      Radera
  2. Med referens till ditt tidigare inlägg:

    Jag har inte ens ord för att beskriva idiotin med att människor skulle vara försöks kaniner. Människor tänker medans djur agerar på känsla. Människan är värd mera än djur, se bara på hur ekosystemet är uppbyggt, människan äter djuren. När ni säger att det skall testat på människor så nedvärderar NI människovärdet. ni tar oss på samma nivå som djuren, vilket är helt idioti. Det är inte djuren som har byggt upp detta samhälle utan människan. och som det var skrivet i ditt tidigare inlägg, "folk gör vad som hellst för pengar" att använda det påståendet i detta sammanhang kan jag inte förstå. eftersom oftast så gör de dessa saker för att de måste, tänk dig ett scenario där en ensam stående mamma med låg inkomst och två barn, hon behöver pengar och går och låter sig testas av något som skada henne. ett annat är också att en stackars missbrukare går dit för att få pengar till knark eller alkohol. så på så sätt så befrämjar man på samma gång missbruk.

    och det är klart att man testar på djur är hemskt, men man kan inte titta på djuret i sig självt, utan man måste se på den hela bilden, tänk om det var din mamma, din syster, din pojkvän som var tvungen att göra det pga av ekonomiska svårigheter. Då är nog tanken på att använda djur inte så illa. Men dock skall ni också komma ihåg att dessa mediciner som ni använder dagligen eller ofta, bidrar till att ni mår bra, skall ni sluta ta dem då för att de har blivit testade på djur och lida själva?

    Jag tycker att du har lite dubbelmoral på gång här Sara. Eftersom dina mediciner är högst troligen testade på djur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart så skulle det va fel att låta vem som helst göra det här. Endast såna som gör det för djurens skull skulle få agera "försökskanin".
      Jag står fast vid att jag hellre skulle se att man testar kosmetika-produkter på människor istället för på djur!
      Man kan vända och vrida på det hur många varv som helst, och hitta hur många orsaker som helst till varför det är rätt eller fel, men det här är MIN åsikt!

      PS, nu är det ju kosmetika jag främst menar -Men också en del läkemedel eftersom jag inte tror på att djur och människor fungerar på samma vis.

      Radera
  3. Det skulle inte fungera eftersom det inte finns tillräckligt många människor som frivilligt ställer upp.
    För att täcka efterfrågan skulle testföretagen då hämta försökspersoner från t.ex. barnhem och slumområden. Människor som inte skulle saknas, helt enkelt.

    Nej, skall någonting testas så skall det testas på djur.
    Och anledningen till att det testas på t.ex. möss, apor och grisar, är att deras genuppsättning är rätt lik vår, och därför oftast reagerar på samma sätt som en människa skulle göra.

    Jag pratar förstås om läkemedelstest.
    Kosmetika bör inte testas på vare sig människor eller djur, eftersom det inte är annat än onödig lyx som alla klarar sig utan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller verkligen med! Jag tror, precis som du, att det bara skulle leda till att det börjar testas på människor mot deras vilja. Det skulle ALDRIG funka i längden med människor som ställer upp frivilligt, för precis som du säger så finns det inte tillräckligt många.

      Radera
  4. Bodyshops produkter är inte testade på djur, köp smink därifrån om du inte vill stödja att kosmetika testas på djur.

    SvaraRadera
  5. Det är lätt att tro att enda alternativet till att experimentera på djur är att experimentera på människor, men så är det inte. De djurfria, moderna forskningsmetoder som finns och som utvecklas är istället sofistikerade, högteknologiska metoder, t.ex. cellodlingar, datormodeller och kemiska analysmetoder. Det finns mycket och bra info om djurfria metoder och om djurtester i kosmetika- resp. läkemedelsindustrin på Forska Utan Djurförsöks hemsida: http://forskautandjurforsok.se/ Dessa moderna metoder är både snabbare och mer tillförlitliga än djurförsök, vilket naturligtvis är jättebra både för djur och människor!

    Vad gäller läkemedel så är alla läkemedel idag testade på både djur och människor. Preparaten testas först på djur innan de testas på människor. Människor som tar dessa nya läkemedel är friska personer som ställer upp frivilligt och får bra betalt. Dock är det så att väldigt få läkemedel faktiskt fungerar likadant på människor som på djur. Inte ens en tiondel av de preparat som ger lovande resultat på djur leder till färdiga läkemedel för människor. Det som har fungerat på djuren visar sig helt enkelt inte fungera på människor (eller ha farliga biverkningar). (Då kan man samtidigt fråga sig hur många preparat som inte fungerat på djur och som därför kastats bort, men som hade fungerat på människor om det bara hade fått komma så långt i utvecklingsprocessen.) Därför är det jätteviktigt att man tar fram nya, bättre metoder.

    SvaraRadera
  6. om jag skulle få välja så är det bra att det testas först på djur. Tänker inte på kosmetik utan mest på läkemedel som har svåra biverkningar. Klart från kosmetik kan man också få biverkningar t.ex. rodnader och dylikt. Men kanske det finns en mening med detta? att ha människan som "testningsdocka" är inte heller bra tycker jag. kanske därför använda djur ist för människan. Vilket liv är dyrbarare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. He som e så hemskt e ju att djuren int har en chans att säg att "ja vill int jö dähär!" -Di har jo liksom int na val! Människor sku jo få va frivilli -Int nan som absolut int vill sku böv jö e! He handlar int om vems liv som e dyrbarare (enligt me) utan vem som väljer sjölv att di vill jö e, o he har int djuren en chans att jö!

      Radera
  7. he sko no sta mett namn :) /jenny

    SvaraRadera
  8. Det jag stör mig mest på är att uppmuntra till att ha människor som försökskaniner. Det tycker jag bara är så fel!

    SvaraRadera
  9. Djur er ett djur och människa er en människa. Man kan int rikti gemför. Hellder testar jag på djur en att massa folk måst vara försökskaniner! Om man böri göra he så far e no för langt! Som sagt he finns no nan tanke bakom detta! / Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt me så e djur som småbarn som int kan säg ifrån! Men, alla får ha sin egen åsikt. MEN ja har aldri sagt att man ska test på "en massa människor" utan bara på di som e frivilli (SJÄLVKLART)! O så finns e jo en massa andra metoder man kan använd se åv o som varken skadar människor lr djur, som Helena skrejv jär ovanför! :)

      Radera
    2. Att jämföra djur med barn är bara så fel!

      Radera
  10. Nej men sluta med att vara så naiv nu Sara. De skulle inte fungera i längden med "frivilliga människor". En fin tanke, men i praktiken så skulle det inte fungera. Och om de får betalt så kommer det den situationen när människor gör det för att tjäna snabba pengar. Är du så naiv och ovetande så du inte ser att det inte fungerar i praktiken? Och att man utan betalt testar kosmetika på sig själv istället för att inte testa på djur, så tar man ner människovärdet. Man säger då att vi är på samma nivå. Kan du kanske konversera med en råtta eller gris? kan de bygga upp ett samhälle? trodde inte det va. Och kom inte med något att "man ser vad djuret menar och tänker". Guess what, det gör du inte, eftersom oddsen för att de tänker på mat är mycket större.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kalla mig naiv, men jag står för min åsikt!

      Radera
  11. Du skrev att hellre testar jag kosmetik på människan en på ett djur. Varför finns e så mang som köper naturprodukter? jo för he finns massa farliga ämnen som kan skada på vår kropp. Man får stå för sin åsikt och alla är vi annorlunda. Tycker bara att he blir som att en människa har ingen värde! / Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja har aldri påstått att människan int har na värde, så vrid int e ti he! Ja tycker att he e jättehemskt att djur ska måst lid för att vi människor ska kuna smink oss!

      Radera
  12. hede e så bullshit så he fins it.
    Åm do no e så jevla imåot djurfösök, byri jö na åt e tå istelli
    fö ti sita å skriv e på bloggen, fö it najnting läär
    endras bara fö at man skrivär ut e på bloggen elä på facebook.
    Å vilket e betär, mänskor såm steldär såm fösökskaninär å dör åv at najnting
    it e räätt elä råttor såm dör ?
    Elä ska man slut åv me alting hejlt å je ut läkemedel å kosmetik såm it e testa na å risker at hundratals mänskor dör istelli ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart INT! Klart att man ska test produktren, men vaför på DJUR? Man kan test på mang ader vis som varken djur lr människor tar skada åv, men om man ska test på na levande varelser så ere åtminstone INT djur som ska behöv lid för att vi människor ska kuna smink oss!

      Radera
  13. å ja sa int att du har påstått he. Men lätt blir e att man tänker sådé tå do vill att vi människor ska ställ upp ist. En människo sko int behöv lid nameir va mang gör rej! å knappast vet djur va di gar igenom!

    SvaraRadera
  14. kansji di testar e på djuur fö at man fåår best resoltat ?
    it najnting e rättvist jär i liivi, fittit men sant men he
    får man leva me, å tå he fins jo så mytchi mejr sakär såm e värr
    jär i väädin en djurfösök.
    Å tå he jo så mytchi såm seijjs åm djurfösökin å okejj en dejl
    kansji stembär men nåo ere fanså grömt såm it stembär å.
    Kan jo bra hend at dömde djuren di testar på reijj har na
    fejl,e roko isjick osv, å at dem kansji nåo tilome får na
    smärtstilland elä bedövningssak å.

    Såm honde anonym hadd skriva at on LÄST åm najn apo såm dem båra eijt hål
    i elä va e va, hon läst åm e, it ha on siitt e na, it ha on vori täär
    tå e skeed, så va vejt ijentligen fålk åm e tå dem bara ha lääst
    åm e
    Va vejt fålk åm e tå dem it ha vori täär å siit e me egna ögon ?

    He jo sama me dehä rävfarmasi såm dem vil ha bårt, ti får e ti si ut såm
    at he så brutalt att rävan mår dåålit, tå dem e i buur å toko, men va jö di ijentligen ?
    Ti leggär fram he såm e vässt så at di kan få slut på e.
    Så kansji åm vi no seijr at åv 5 räävar, så ere kansji ein såm
    har e dålit, å he jo klart at dem filmar he tå å leggär åp at
    dehä måst få eijt slut, men tå ti taar jo it me tem 4 räävan såm har å mår bra.

    Man måst va me sjölv, si e me egna ögon, å få reijda på mejr åm innan
    man byri skrik ut at he måst få eijt slut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh va ja blir arg på ti som tänker sådé!!

      Radera
    2. Får ja fråg ha do sjölv vori på plats tå dömde djurfösökin ha skeed ?
      Ha do siitt e me egna ögon ?

      Radera
    3. Va tror du? Klart att ja int har -Sku int jö e fö pengar helder!

      Radera
  15. jyst he, så ho vejt do at he e såde tå ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja har sett dokumentärer, läst på internet osv osv. Och fastän di sku överdriv lite så ere fortfarand lika hemskt och oacceptabelt!!

      Radera
  16. Läsa på neti, jånää men täär fins e jo absolut it na bullshit tå..
    Så enlit me, så vejt it do ijentligen na åm ho e faktiskt liggär tili.
    Fa å va me sjölv,skåda ho e å va såm skeer, fö tå kan do jo faktiskt
    seijj at he e hemskt å oacceptabelt tå do ha siitt e me egna ögon.
    Ståor sjilna ti seijj at he hemskt tå man bara ha leest åm e en åm
    man faktiskt ha tajji mod til se fast man tykkär he hemskt å tajji reijda på sjölv å siitt e me egna
    ögon, å mittialtt så kansji it he e så åt helveti heldä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "BARA läst om e"?? Ja skrejv klart o tydligt att ja har siitt dokumentärer om e o!

      Radera
    2. same shit different name.

      Radera
    3. Tina din jävla idiot. Berätta mera om dina laboratorieerfarenheter där du själv har upplevt hur djurförsök går till. För du har väl inte bara läst om det?

      Radera
    4. fö he fösta så lesär it ja åm djurfösök å laboratoriesfanskap dagana i enda, fö ja bryr it me åm e, enda ja bryr me åm nojyst e hede me at man ska ta reijda på e sjölv å si e me egna ögon FÖRI man byri dra na eget åm e, fö ha man it vori sjölv på plats å siitt å faktiskt vejt ho e gaar tili så vejt man jo fö fasiken it ho he e.

      men hödon annos "anonym", åm do ska kall me idiot, skriv no ut rikti namni det isåfall elä seijj e face to face istelli fö ti sita bakåm en dataskärm å skriv e :) liti..omoget ti kall ein idiot å ha som anonym..men he jo min åsikt he å :)

      Radera
    5. Varför ska jag säga det face to face? Jag har aldrig träffat dig och kommer nog aldrig få den stora glädjen att göra det heller. Tycker du att man måste se allt med egna ögon för att veta nånting om det? När du säger emot Sara om att det inte alls går till sådär så uttalar du dig själv om saker du inte vet något om.

      Radera
  17. Skulle du själv ställa upp som försökskanin?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förutsatt att det fanns en liten chans att djurförsök skulle minska pga. det såklart!

      Radera
  18. om du är en sån djurvän och tycker så synd om djuren så hoppas jag du är vegan också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag är inte vegan. Vi har själv kor som föds upp, åker till slakt och blir till mat.
      Så länge djuren får ha ett bra liv och får dö smärtfritt så kan jag inte säga till nåt om det. That's life, även om man kanske kunde önska att det var annorlunda.

      Radera
    2. så då äter du bara nötkött? för jag menar, det är precis lika synd om djuren som enbart föds upp till slakt och får stå i trånga spiltor (om ens det) och sedan hamnar på våra matbord. bara för att det finns en etikett på produkten i butiken finns det ju knappast något som talar för att det faktiskt stämmer...

      Radera
    3. Nej, jag äter inte bara nötkött!
      Djuren står inte "bara i trånga spiltor" utan får springa ute flera månader om året, vilket det dessutom är lag på! Dessutom blir lösdrift i fähus allt vanligare, och om du själv inte har varit inne i ett fähus/grishus eller dyl. så ska du inte sitta och påstå saker som du inte vet ett skvatt om.

      Radera
    4. Haha, precis vad jag har kommenterat tidigare! andra har en bild som aktivister har byggt upp angående bond gårdar! men DU vet att det inte stämmer. KANSKE, det är lite samma sak med djurförsök också? kasta inte sten i glashus!

      Radera
    5. "Dessutom blir lösdrift i fähus allt vanligare, och om du själv inte har varit inne i ett fähus/grishus eller dyl. så ska du inte sitta och påstå saker som du inte vet ett skvatt om."

      hede e jo sama jekla sak, it ska to sita å påsta sakär åm hede
      djurfösökin tå heldä tå do it ha vori tär sjölv.

      Radera
  19. är du säker på att dom har ett bättre liv än djuren som testas? är du säker på att det är smärtfritt att slaktas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart finns det idioter som inte tar hand om sina djur på rätt sätt (djurplågeri) som det varit mycket uppståndelse om på senaste tiden (speciellt med grisar), men så länge djuren sköts om på rätt sätt så är det klart att dom har det bättre än dom som utsätts för djurförsök.
      Och ja, djuren blir bedövade vid slakt, och allting går fort.

      Radera
    2. Nötdjur blir bedövade med bultpistol innan slakt.
      Det innebär att de får ett mycket hårt slag in i hjärnan vilket resulterar i hjärndödhet.
      De lider inte alls. De känner ingen smärta.
      Ta reda på fakta innan du sprider skit omkring dig, Anonym.

      Radera
  20. Förlåt men jag ser ingen skillnad på om djuren testas för medicin eller kosmetika.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt mig så är kosmetika lyx och jag kan inte för en sekund förstå eller acceptera att djuren ska behöva lida för att vi människor ska kunna sminka oss. Det finns så många andra metoder att testa det på, så varför använder man sig av hjälplösa djur?!

      Radera
  21. har du testat bedövningen då du vet att den verkar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo men klart att jag har testat bedövningen som dom använder vid slakt som gör att djuren i princip blir förlamade!!

      Radera
  22. "och om du själv inte har varit inne i ett fähus/grishus eller dyl. så ska du inte sitta och påstå saker som du inte vet ett skvatt om." det är ju precis det du själv sitter och gör fast med djurförsöken.

    SvaraRadera
  23. hahaha allti kul ti läs sånde hejta disskutiåoner som hejlt spårar ur för att allihåop tråor att jyst tejras åsikt e rätt å ingen annans :) speciellt tå man kan va anonym å sejj vasomhelst ba :)

    SvaraRadera