torsdag 15 december 2011

För en gångs skull måste jag hålla med Kissie

Ni bad om mina åsikter, så here we go ;) 
 
En grej jag tänkt mycket på är varför man plågar stackars små djur genom att testa läkemedel osv på dom. Dom har ingen chans att protestera, och vad får dom för det? Ingenting. Däremot är jag säker på att det finns människor som skulle ställa upp bara dom får bra betalt, precis som Kissie säger. Och då är dom ju medveten om vad som kan hända, dom skulle få göra det på egen risk helt enkelt. 
 
Nu kommer jag säkert att få en massa mothugg, men kör på bara. Jag står i alla fall för min åsikt!

Säg gärna vad ni tycker om detta!

Detta tog jag från Kissies blogg.

15 kommentarer:

 1. Att medicin testas på djur har jag absolut inget problem med.
  Människan är viktigare än djur.
  Däremot blir jag illa berörd när smink och skönhetsprodukter testas på djuren, det är onödigt.

  SvaraRadera
 2. ja tycker int läkemedel ska testas på djur fö ja tippar att djurin it reagerar hejlt samalejs på dem all gang som mänskor.. finns jo mänskor som gör allt fö pengar så man kan jo ge se på tem tå.. ja tycker helder it om att man ska test smink på djur, he e MÄNSKOR som använder smink, int djur.. så vaför utsätta nan fö nanting dem it har na användning åv..

  SvaraRadera
 3. tycker också att det är fel! Håller med om att det sku va bättre att testa på människor istället, som du skrev så ska di ju själv veta va som kan hända och det är deras val.

  SvaraRadera
 4. Först tänker jag att du ju har rätt. Men sen om man tänker vidare. Vem vill bli testkanin för nåt som kan vara farligt? Ingen. Alltså är det nån som känner sej illa tvungen pga bra ersättning. Denna person använder troligen inte ens smink själv eftersom hon inte har råd. Så lite tudelat det där. Men djuren har ju absolut inget behov av smink så de borde ju inte utsättas för testerna. Bäst om man helst slapp testa men det är ju inte heller bra...

  SvaraRadera
 5. håller med dig delvist men om man tänker så varför sku di böri lägg en massa pengar på människona som kräver myki å he räcker int precis ti test på en människa när di kan testa på djur som int kräver nånting.. läkemedel som kan vara farlit varför sku nån vila utsätta sig fö sånt som ingen vet va som egentligen har för biverkningar utan di bara "antar" att de kmr funka mot olika saker m.m.. di sku måst få så myki extra pengar för att ens kuna erbjud folk att prov olika läkemedel så de sku alltså helt enkelt int bara lön sig från deras sida.

  SvaraRadera
 6. Anonym1 & anonym2} Det finns folk som gör vad som helst för pengar, så varför inte? Helt sjukt att utsätta oskyldiga djur för läkemedel & kosmetika som dom inte ens behöver!! Det är ju VI som ska använda det, så varför inte låta människor testa istället? Som sagt -Det finns dom som gör exakt vad som helst för pengar, så varför inte utnyttja det då?

  SvaraRadera
 7. Jag håller helt med :) men egentligen kan det bli ganska dyrt för sminkfirmorna om de testar dem på människor så dom kanske int är redo att satsa på det än. Elr så skulle dom typ kunna testa sminket på något djur som slaktats, t.ex. gris :)

  SvaraRadera
 8. Håller med dej nästan till 100%. Jag e nog så djurvän som man nästan kan kom, och ärligt talat blir jag mer förbannad om jag sir en video var ett djur misshandlas, än ifall de e en människa. För som du sa så e de ju så att ett litet djur kan int försvara sej mot oss "farliga" människor. De e klart människor e viktiga också, men precis som oss så känner även djuren av smärta LIKA bra. Som sara skrev så e de okej att test mediciner. Jag e INT ok me att di testar de på djuren, men de finns så myki sjuka människor här i världen som har HIV, cancer eller annat som e dödligt. Så på den punkten vet jag int riktigt va jag tyck. E kanske lite som du där, test de på människor ifall di betalar bra. Men då igen så e de ju dyrt för forskare, och farligt för testpersonerna. Men di gör ju valen själv iallafall. De e svårt att säg.

  SvaraRadera
 9. Folk som tycker att det skulle bli så dyrt att testa på människor, vem ska betala detta och det andra.

  Tycker faktist att människorna kan betala den summa, vi borde ju alla ta vårt ansvar. För vem som helst kan ju somsagt bli sjuk, både i det ena eller det andra.

  Mäniskor såg chansen att kommer lättare undan, och dom tog den. Men på djurens bekostnad.


  Sen ännu att människor e viktigare än djur, vi är inte lika.. vi känner inte lika, vi vet di vet int. Tänk på ert husdjur, den har en egen personlighet och man överraskas ibland av deras beteénde och förundras hur dem har åstadkommit detta.

  Tänk på det, berättar det inte allt. Kom sen och påstå att djur inte skulle ha tillräckligt med intelekt för att bli rättvist behandlade.

  SvaraRadera
 10. HAHAHAHAHAHA hur tänker ni när ni skriver att det är onödigt att testa dom på smink för att dom inte sminkar sig, som om dom använder sig av läkemedel!? shit man borde testa läkemedel på er ni gör ingen nytta för samhället ändå.

  SvaraRadera
 11. Jag ska vara lite, jobbig tror jag. Och bara säga lite som jag ser det. Först och främst. Att testa mediciner på djur är (hur man än ser på det) mera kostnadseffektivt. Att testa på människor som då skulle kräva betalt lönar sig till och börja med inte. Sen att det är farligt för människan (jo det är farligt för djuret, men djuret betalar inte skatt och bygger inte upp samhället), det är helt enkelt "säkrare" att testa på djur. Man kan också hålla en god uppsyn på djuren som då antagligen befinner sig i burar. man får definitivt rum med mera burar i en byggnad än man får rum. Deras mat/foder, är avsevärt billigare och behövs inte i samma mängd som en människa skulle behöva. Man kan inget annat än säga att man förstår varför djuren fungerar som testobjekt (provKANIN) det sägs så för en orsak.

  Personligen så anser jag att det är helt okej att testa olika mediciner, skönhetsprodukter you name it. på djur. Människan är ett djur, vi är bara en art i mängden. Vi råkar vara mest utvecklade och ha ett övertag på alla djur under oss i näringskedjan. Därför kan vi göra såhär. Och det är precis varför vi gör det.

  Kostnadseffektivt och säkrare.

  Sen om det nu är så att man vill slåss för djurens rättigheter. "Befria" Minkar/Rävar/testmöss osv. Så då är det helt klart att jag inte tänker säga att det är fel eller en ond tanke. MEN, om man ska stå för djurens rättigheter så då gäller det även samtliga djur. inte bara söta/gulliga/vackra... djur.

  Om en mus springer över köksgolvet hemma. Tar man då hand om den musen och ger den ost? eller riggar man en musfälla eller tar fram råttgift? En fråga man kan tänka på

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Nu har jag inte läst alla kommentarer men jag har också tänkt denna tanke. Men det skulle ju inte funka om man testade på människor för då skulle de som absolut behövde pengarna vara de som man testade på... Lite som det här med fattiga surrogatmödrar i Indien som föder barn åt folk i väst. Men jag är absolut inte för djurförsök, jag tycker det är fruktansvärt!

  SvaraRadera
 13. "Det finns folk som gör vad som helst för pengar, så varför inte?"

  Det finns ju en anledning till det. Folk gör inte vad som helst för pengar för att det är kul, utan för att de måste. Jag tror något sådant här endast skulle leda till att fattiga människor tvingas agera testkaniner.

  SvaraRadera
 14. Håller helt klart med dig, botox är ju något som testas på djur, faktiskt varenda sats testas vilket är helt sjukt. Det är fruktansvärt vidrigt vad djuren får gå igenom med djurförsöken, ska vi människor ha all skit så är det vi som ska utsättas för testerna, inte oskyldiga djur som inte har en egen röst.

  SvaraRadera
 15. Jag är verkligen emot allt som har med djurförsök & testerna att göra, men att säga något så dumt att läkemedel skulle testas på människor & att de får betalt & vet vilka risker dem har är ganska ogenomtänkt då många av dessa läkemedlen skulle kunna döda. Då är pengarna inte mycket värda längre.

  SvaraRadera