tisdag 23 augusti 2011

Systemkamera-funderingar

I'm hooome! 

Gah alltså, den här dagen har varit tråkigaste på länge. Jag satt o halvsov hela dan, med en huvudvärk som dunkade & gjorde mig irriterad. Nu känner jag bara att jag inte vill sitta vid datorn på ett par timmar, efter att ha suttit o pillat i Photoshop på jobbet hela dan.

Jag ska äta nåt nu, vila en stund, o så lovar jag att uppdatera mer senare.

Under tiden så kan ni väl hjälpa mig med en sak..? Jag funderar på att köpa en systemkamera i födelsedagspresent åt mig själv i oktober. O jag funderar på en Nikon eller Canon. Jag har själv ingen aning om vilken kamera som är bäst, mest prisvärd osv. Men en sak vet jag; Jag vill ha en som har en utvikbar display.

Här är Nikon D5100 som jag har fastnat lite för;Hjälp mig alla systemkamera-ägare!! ♥ 

10 kommentarer:

 1. kan du inte lägga upp mera bilder? =)

  SvaraRadera
 2. Förstås röstar ju jag på Nikon, eftersom jag är ägare av en sån.
  D5000 är av 2009-modell och har också vinkelbar skärm och jag säger att det underlättar otroligt mycket om man t.ex. vill fota i besvärliga vinklar eller på konserter (då funkar den som en digikamera). Dock kan liveview läget vara lite svårfokuserat och kan fokusera på fel saker vid autofokus. Men det är en småsak.
  Vinkelbarskärm - stort + !

  SvaraRadera
 3. Sådär av egen erfarenhet så gillar jag Canon bättre. Känns som att deras kameror är lättare att använda, tänker på t.ex. menyer och sånt. Annars, (om du absolut inte vill ha en systemkamera förståss) så tror jag att den här kan vara en bra kandidat.

  http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX30_IS/

  Jag, min bror, och syster har varsin ( dock av den äldre modellen men ändå) Och vi har varit väldigt nöjda. Den har också vridbar display :)

  Hoppas att du hittar nån du gillar :)

  SvaraRadera
 4. Canon är mycket bättre än Nikon! Har själv haft bådeock.

  SvaraRadera
 5. jag tycker du ska satsa på en nikon som första systemkamera för den är lite enklare att förstå sig på än canon. Så jag tycker du ska satsa på D5100 ;)

  SvaraRadera
 6. TUSEN TACK för alla era tips!!! <3<3

  SvaraRadera
 7. å he e ingen skillnad på svårigheter mellan nikon å canon. vissa nikon modeller kan ju å vara myki svårari ti behärsk än nan canon.

  SvaraRadera
 8. Jag var jättenöjd med min NIkon D5000 så jag kan tänka mig att den där också är bra! :D

  Det enda jag tycker var jobbigt var att inte viktiga funktioner som ISO finns lättillgängligt. Min Nikon D700 är helt klart bättre men kostar ju dubbelt så mycket. Men tror du kommer bli nöjd om du köper Nikon D5100! =) Den vinklingsbara skärmen är awesome!!

  SvaraRadera
 9. hej sötnos allt bra med dig? kram

  SvaraRadera
 10. Tycker personligen bäst om Canonkameror men skulle inte köpa en systemkamera om man inte fotar seriöst, de är bara klumpiga att ta med sig överallt och bilderna blir inte bättre bara för att det är en system, om man inte vet hur man använder den.

  SvaraRadera