måndag 20 februari 2012

Drygt 3 timmar senare /Svar på läsarfråga

Japp, vi kom undan helskinnade den här gången också! Nu är det ordning och reda i fähuset igen. Förutom att vi flyttade runt tjurar, kvigor och kalvar, så mockades det en hel del skit. Mina muskler har fått arbeta ordentligt idag, och nu luktar jag som en riktig bonde ska göra ;) Jag håller som bäst på och lagar mat åt mig och pappa, och snart hoppar jag i bilen och hämtar hem småtjejerna från skolan.
Sen ska jag duscha och ta det lugnt en stund innan jag far hem till Vasa.
  
En läsare frågade om jag har några bra hudtips.
Det som alla ska tänka på, oavsett om man använder smink eller inte, är att vara noga med rengöring och återfuktning av huden. Varje dag samlar huden på sig orenheter (t.ex. avgaser och liknande), damm, och så svettas man ju varje dag också, och det är viktigt att få bort allt sånt. Om man däremot är noga med rengöring, men inte återfuktar huden efteråt, så blir huden torr och irriterad, och det kan uppstå mer orenheter bara pga. det. 
  
Så -Var noga med rengöring och återfuktning, det är mitt bästa hudtips! Om man dessutom använder en rengöring med små korn i (eller rengöring + grov peeling) som peelar bort döda hudceller, så är det ännu bättre! Jag brukar använda rengöring + grov peeling i duschen, det går snabbt och gör huden babylen.

Kom dock ihåg att jag inte är nån hudvårds-expert, utan talar bara utifrån egen erfarenhet samt utifrån vad jag fått höra av kosmetologer och liknande som jag gått till. 

Med produkter och liknande så tror jag inte att det finns nån produkt som passar åt alla, utan där måste man testa sig fram. 

Hoppas du fick svar på din fråga :) 
Old pic

3 kommentarer:

 1. Bara man minns att int överkonsumer peeling, gör man he kan e ha motsatt effekt och huden åldras lätt i förtid. Max 2 gånger/ vecka räcker bra trots att peelingar känns så sköna :) Man ska även vara försikti med rengöringsprodukter som har korn i sig, beroend på hudtypen passar int allti såna att användas dagligen. Just so you girls keep your skin looking young! ;)

  SvaraRadera
 2. Jag har acne och har haft det i 10 år snart. Jag använde peeling flera gånger i veckan, men dock ska man inte göra det när man har acne (iaf inte sådan som har korn i sig, finns ju sådana som peelar utan att skrubba), eftersom det irriterar mera. Satsa på en mild rengöring och bra återfuktning och nån mask nån gång i veckan. De har gjort min hud mycket bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Det är absolut individuellt, och det som passar åt en kanske inte passar åt en annan :)

   Radera