fredag 25 maj 2012

Det värsta med att blogga

..är att man inte kan ha en endaste åsikt om nånting utan att folk ska komma och tycka att man är en stor fjolla. Man ska jämt ha taggarna utåt och vara beredd på att försvara sig mot precis allt! Ingen orkar med det i längden.

Ang. djurförsöken som jag skrev om, att jag tycker är så hemskt -Exakt var skrev jag att jag vet allt om djurförsök och exakt hur det går till?! Ingenstans! Men dom flesta av er (95% av er som kommenterat detta, för att vara exakt) tycks vara mästare på att vrida och vända på allt för att få mig att framstå som en riktig idiot.

Här kommer sanningen, en gång för alla. Oavsett vad jag skrivit av ren ilska tidigare, så är det det här som stämmer:
Jag vet inte mycket om djurförsök, förutom det som jag läst och hört om (som såklart också kan vara överdrivet), MEN -oavsett vad, så är det FEL FEL FEL att låta djuren genomgå detta! 

Det spelar ingen roll hur många som kommenterar att jag är helt blåst och att jag har fel eller är totalt vrickad, så står jag fast vid min åsikt!

Jag kan knappt döda en insekt utan att känna mig elak, och idag var jag sååå nära att köra på en orm, men jag hann väja undan den. Den hade liksom ändå inte dött av att jag kört över den med bilen en gång, så varför plåga den i onödan?

Kalla mig dum, det kan jag ta. Kalla mig omogen, blåst, trångsynt och naiv, det kan jag också ta. MEN försök inte komma och tro att jag ska ändra åsikt och börja tycka att "djurförsök är heeelt okej" för det kommer jag aldrig att göra!!

Och sen att påstå att jag sagt saker som jag aldrig har sagt, gör mig ännu argare.

Nej, nu tänker jag inte lägga ner en endaste sekund av min tid på att svara på era bittra kommentarer längre. Läs vad jag skriver och kritisera gärna, men kritisera aldrig nåt som jag aldrig har sagt!!

Fortsätt kommentera inlägget, men vänta er inget svar. Jag publicerar alla kommentarer, så det är bara att fortsätta diskutera sinsemellan, men jag är out! Bara för att det inte ger mig nåt överhuvudtaget -Jag blir bara på sämre humör än jag redan är, och det ska inte min omgivning behöva lida av.

Och jo, alla får ha en egen åsikt, och jo, jag är alltid beredd på att få ta emot kritik. Om man inte är det så ska man inte driva en blogg heller.

Nu fortsätter jag blogga som vanligt och lägger det här bakom mig. Och ni -Antingen lägger ni det bakom er också, eller så fortsätter ni att kommentera och kritisera -That's up to you!

Peace out!
Sneakpeak på hur jag har sett ut idag. Sliten & allmänt off.

10 kommentarer:

 1. jag brukar inte bry mig om andras åsikter egentligen, men detta finner jag ganska komiskt

  "Jag kan knappt döda en insekt utan att känna mig elak, och idag var jag sååå nära att köra på en orm, men jag hann väja undan den. Den hade liksom ändå inte dött av att jag kört över den med bilen en gång, så varför plåga den i onödan?"

  men du äter kött? känner du dig inte elak då? vet du hur mycket djuren lider när det handlar om köttindustrin egentligen? och jaja, ni har biffkor hemma hos er och de har säkert ett bra liv, vad vet jag, men jag menar sådär i allmänhet. ska man äta kött ska man inte tala om att man inte tål se djur lida. det var min lilla åsikt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Djur lider inte av att bli slaktade.
   Avlivningen sker väldigt snabbt och humant.
   Så länge man väljar finskt kött kan man vara säker på att djuret behandlas bra.

   Eller har du bevis på motsatsen?

   Radera
  2. Djuren lider kanske inte av själva slakten, men deras liv är inte precis en dans på rosor. Korna har det relativt bra men grisarnas och hönsens levnadsförhållanden är allt annat än bra och det är ingen nyhet. Har själv hört bönder som har sagt att "Va sku e va na falit e ligger lite dö grisar här å tär, int hindar man ju städ bort allt.". Jävligt fräscht måste jag säga och det är som sagt inget ovanligt.

   Radera
 2. Nejmen, nu blir man ju riktigt irriterad! Att du börjar sitta och tycka synd om dig själv och blir arg när andra kommer med åsikter och kritiserar! OM du inte klarar av kritiken så är det onödigt att komma ut med dessa åsikter! och att du slutar att kommentera tillbaka så är faktiskt ett bevis på att du inte klarar av det.

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående talare. Man måste inte äta kött, man klarar sig utan, alltså dör dessa kor i onödan om man ska se riktigt svartvitt på det hela. Äter själv kött men håller på att går över till mer vegetariskt, just för att man klarar sig utmärkt utan kött och som köttindustrin ser ut nu så är det något ingen borde stödja.

  SvaraRadera
 4. Hahahhaa. Snabbt och humant. Tillåt mig skratta. Nej, VEM skulle lida av att först bli uppfödd bland alldeles för onaturliga förhållanden, och sen lastas in i en transport till snellmans bland andra stressade och psykiskt sjuka djur?
  Jag har själv besökt snellmans en gång från skolan, det första man ser är att en man står och slår kossorna med en käpp så de ska flytta på sig. Javisst, väldigt snällt gjort, absolut.
  Att avlivningen sker snabbt och humant kan jag bara skratta åt ännu mera. För det första tvingas djuren se på när de andra blir avlivade, sen att vänta på sin egen tur gör att det blir ännu mera stressigt för djuret. När det handlar om grisar blir de ihjäl gasade av koldioxid. Låter det humant?


  Det finns så mycket jag skulle kunna skriva men jag vet redan att du ändå inte kommer ändra din åsikt, så ät du ditt kött ifred :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem har sagt att vi skickar dom till Snellmans? Just det, ingen. Kanske av en orsak :)

   Radera
  2. Min make är slaktare. Jag vet hur det går till.
   Stackars djur som blir "slagna av en käpp". Precis som kor har blivit framfösta i hundratals år. Det är inte precis så att de har ett basebollsträ de slår dem med.

   Att avliva grisar med koldioxid är mycket humant. Eller kan du komma på ett mera smärtfritt, snabbare sätt att avliva dem på?

   Jag kan garantera dig, att de gör allt för att djuren inte skall vara stressade, eftersom stressade djur innebär mera skador på måde människor och kreatur.

   Hur anser du förresten att man föder upp djur humant? Är det inte att de för gå flockvis utomhus? Eller?

   Radera
 5. nå, int mena ja ju att just ni skickar dem till snellmans, det var nu bara ett exempel. ta int ALLT va man skriver så ordagrant.

  SvaraRadera
 6. ja e liiti efterbliven å ha it läst din blogg på tusen år så täför kommenterar ja på en massa gamla bilder, men an e skitfin ande kläningen! e an från nelly? do klär i an :)

  SvaraRadera