måndag 16 juli 2012

Vår resa till Riga #1

Först och främst -TUSEN TACK för alla gratulationer!! Ni är awesome ♥ 

Sen så tänkte jag berätta om vår resa och visa lite bilder. Vi börjar med fredagen den trettonde då vi startade mitt i natten från Bennäs med tåg och sen fortsatte med båt över till Tallinn. Tågresan var väldigt obekväm och långtråkig, men vi överlevde -och oj vad skönt det var att få sträcka på sig ordentligt sen. Vi tog taxi till hamnen, och jag var glad över att komma fram helskinnad, för chauffören var verkligen en fartdåre!
Sen så hade vi ingen hytt på båten, så vi fick trängas i korridorerna med en massa andra svettiga och trötta resenärer, men det gick nog bra det också. Vi åt frukostbuffé på båten, så vi var mätta och glada då vi klev i hamn i Tallinn. Vid det här laget var klockan ca. 11 på fredag förmiddag.

I Tallinn sökte vi direkt upp en taxi eftersom vi visste att det var flera km till busstation. Sen satt vi ett bra tag och väntade på bussen, och vi blev minst sagt överraskade då vi steg på vår Lux Express. Det kändes som att sitta i ett lyxigt flygplan, typ. Vi kollade nån film, sov lite, lyssnade på musik och kollade på utsikten.
Vi körde ju rakt genom hela Estland och en bit in i Lettland, och det var verkligen fint och annorlunda landskap. Det kändes lite som här i Finland, men ändå inte.

Väl framme i Riga (strax efter kl. 17) så tog vi en taxi eftersom vi inte alls visste vart vi skulle. Taxi-chauffören lurade oss så att det blev dubbelt dyrare än det egentligen hade blivit, så vi var rejält sura då vi efter många om & men kom fram till hotellet. Dock blev vi så bra bemötta där, så vi blev fort på bra humör igen.

Vi gick upp till rummet, beundrade utsikten, packade upp lite, vilade en stund, och gick sen ut på stan. Roy blev shoppinggalen(!) och jag försökte mest hänga med i svängarna :D Sen åt vi god & billig mat på en mysig restaurang.

Sen var vi dösluta, så vi tog bara nån drink i lobbyn och gick sen upp och sova.
Den här bilden tog jag då vi var ute på däck på Eckerö Line, på väg från Helsingfors till Tallinn.

Långväntan i Tallinn..

Lite energi-påfyllning..
  
Jag såg Water For Elephants på bussen. Älskar den filmen! 

Bild tagen från bussfönstret, nånstans på gränsen mellan Estland och Lettland om jag inte minns helt fel.
  
Vårt fina, gamla hotell -Hotel Riga. Rekommenderas varmt.

Vårt hotellrum.

Utsikten från hotellrummet var underbar! 

En kanal rann rakt genom den här parken. Det var så fint! 

På väg in till centrum..
  
Jag älskade Gamla Stan! 

Jag kunde inte låta bli att ta en bild då jag såg hur fint den här byggnaden speglades i kanalen.

Så nu har ni fått läsa och se lite bilder från vår dit-resa och första kvällen i Riga. Mer om lördan (vår stora dag) och söndan får ni vänta på ännu. Jag ska försöka få ihop ett inlägg om lördan imorgon.

Fråga gärna om det är nåt ni undrar över /vill veta.

6 kommentarer:

 1. Var förlovningen planerad sedan länge eller var det spontant? Visste era föräldrar om det? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har nog pratat om förlovning i flera år redan, men vi har tänkt att vi inte vill ha för bråttom som många andra har. Förlovning är ingen liten grej trots allt :)
   Mamma har tjatat länge om att "det börjar väl nog bli dags nu", men dom visste inte om att vi skulle förlova oss på resan, så det blev en överraskning ;) Dock sa Roys mamma nu efteråt att hon nog hade små aningar om att vi skulle slå till nu :)

   Radera
 2. ho kåm ni på att fa ti riga? vann boka do rejson/hotell o.s.v? å vafö tåo ni båt å buss iställi fö flyg? billigari? e sjölv snål på ti fa ti riga så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fundera på olika ställ, o kom fram till att Riga sku va fine ställ att fa till. He va Roy som hitta demde sidona vi boka från, så ja minns int vann vi boka. Men vi boka allting skilt, så he va int na paket-rejso lr na sånt. Flyg sku ha vari myki smidigari, men myki dyrari, så vi bestämd oss fö att jö sådé. Men he va noo jobbigt, så nästa gang tar vi absolut flyg!! Ja kan verkligen rekommender att fa ti Riga, he e så fint tär. O Hotel Riga va superbra att bo på, he va i Gamla stan o allt. :)

   Radera