fredag 5 augusti 2011

Ni frågar, jag svarar

"vad är det bästa du gjort i sommar?
Oj, svår fråga! Jag har sorgligt nog inte gjort nånting speciellt i sommar. Jag har i stora drag bara jobbat, umgåtts med kompisar & planerat hösten. Inga resor, häftiga upplevelser eller så, tyvärr.
    

"håller du ännu på med avon?
Nej, jag jobbar inte som återförsäljare för Avon längre. 
  
"varför låg du på soffan en natt här i veckan?"
Jag & Roy hade bråkat. 

 
"Vad ska du jobba med i höst?"
Jag ska jobba på Skolfoto Norden som finns i Sunnanvik. Det är dotterbolag till Seppäläs Skolfoto, o jag ska sitta vid datorn o fixa lite med fotoalbumen. Jag kommer att jobba där så länge de behöver mig, o jag börjar 15 augusti. Sen mot vintern ska jag också jobba, o jag håller på söker för fullt! Ska in o prata med chefen på ett ställe nästa vecka :} 

  
"Har du varit mobbad/mobbat?"
Jag blev mobbad största delen av min tid i grundskolan (
lågstadiet & högstadiet). Själv har jag aldrig mobbat, o jag skulle gärna utrota mobbning helt & hållet. Det är så hemskt, det kan verkligen förstöra ens liv helt & hållet. Jag är glad att jag är så stark, för jag har gått igenom så himla mycket ända sen jag var liten, så jag skulle nog inte sitta här idag om jag inte varit så pass stark som jag varit. 
 
Tack för era frågor sötnosar, kom ihåg att ni kan ställa frågor åt mig närsomhelst om det är nåt ni undrar över! :} Kram på er 
 
  
   
Modell: Jag.
Fotograf: Maria Sundelin

15 kommentarer:

 1. Vad tror du om dethär? http://www.liveleak.com/view?i=d7f_1251647278

  SvaraRadera
 2. Anonym} Ja, vad ska jag säga? Häftigt & lite obehagligt..? :)

  SvaraRadera
 3. "själv har jag aldrig mobbat"
  KYSS MIG.

  SvaraRadera
 4. Anonym} Nämen snälla vän, vem är du & vad är det du fått om bakfoten?!

  SvaraRadera
 5. Kankse den anonyma rentav är den du har mobbat? För även jag har hört saker åt de hållet. Har du möjligtvist förträngt det som hände i det förflutna?

  SvaraRadera
 6. .. Håller med Anonym..

  SvaraRadera
 7. ..O ni törs inte ens säga vem ni är? Berätta gärna för mig vad ni tror att jag sagt/gjort, för det är uppenbarligen nåt som ni missförstått eller nåt som nån hittat på!

  SvaraRadera
 8. ja, varför ljuger du?

  SvaraRadera
 9. du ljuger fan bättre än delfinerna simmar.

  SvaraRadera
 10. Alltså, klart att jag har sagt nåt elakt åt nån nångång, speciellt förut då jag själv hade det så himla jobbigt o mådde så sjukt dåligt (dock är det ingen ursäkt alls!) Men sen är det också skillnad på om man dagligen, i flera veckors/månaders/års tid håller på "pikar"/säger elaka saker åt samma person om & om igen, eller om man gör det nån enstaka gång av nån orsak o sen ångrar det o sen håller käften.

  Jag vet vem ni menar att jag "mobbat", men vi vet ju att Nykabibor är bra på att överdriva (jag drar INTE alla över samma kam, men största delen stämmer det bra in på!), så det är klart att jag enligt er höll på hela tiden & var värst av alla, när ni själva mobbade folk rakt från hjärtat & aldrig slutade & inte ens än idag har vuxit upp!

  Men faktum är, att det hände nån enstaka gång att jag gav den där personen en "pik", men gud vad jag har ångrat det sen! Jag har faktiskt umgåtts med personen en hel del nu efteråt, speciellt då vi gick i Yrkes, o jag har försökt gottgöra det som hände!

  Man kan kalla det vad man vill, men enligt mig var det inte mobbning. Mobbning är om man dagligen håller på kritiserar/påpekar/hånar samma person för en viss sak! Mobbning kan såklart ske på olika vis, det kan ske genom våld också.

  Hur som helst, så var jag ung & omogen då, o jag vet att jag gjorde fel. (Fortfarande ingen ursäkt), men jag visste nog inte ens själv vem jag var då jag gick i högstadiet.

  Alla har vi gjort dumma saker, men huvudsaken är att man ångrar det & lär av sina misstag!

  Kram på er "anonymisar" :):)

  SvaraRadera
 11. Voivoi, anonymisar ;)

  Jag o ha sökt ti hede fotojuttun i sunnanvik :o men di sökt bara nain fö nan måna i han annonsin... lyllos te :) Kram!

  SvaraRadera
 12. Tänk om de som mobbade dig var lika "unga och omogna" då?

  SvaraRadera
 13. Anonym} Ja, det var de ju säkert, men det är sorgligt att se att en del av dom är precis lika omogna än idag, o t.o.m. hånskrattar åt mig om jag nån dag kommer haltandes pga. min förlamning. Jag menar, då man är över 20 år o inte förstår bättre än så -Då ska man nog sätta sig ner o tänka över hur man själv mår och om man kanske behöver hjälp för sitt betéende!

  SvaraRadera
 14. Så sant så sant! Mobbning borde utrotas, som du sa men om det bara vore så enkelt. Ibland får man bara helt enkelt släppa in en del genom ena örat, men låta det gå ut lika fort ur andra. Du är bra som du är, lika så med alla andra människor. Alla är vi olika och ingen är mera perfekt än någon annan. Det handlar bara om att man måste tycka om sig själv och inte låta någon annan trycka ner en, det är svårt, men du har ju jobbat bra på det! :) Kämpa på, och låt ingen trycka ner dig! :) Att ge tillbaka med samma medicin hjälper oftast inte, och "vänner" som säger elaka saker eller överlag mest bara stjäl energi är ju inga riktiga vänner. Tänk på det och jag hoppas du får en riktigt trevlig och mysig höst Sara! :)

  SvaraRadera