tisdag 21 augusti 2012

Vill du ha men för livet?

Inte? Då ska du inte kolla in det här! 

...Såhär ser det nämligen ut då tre tjejer i åldrarna 15-21 delar rum:

Säg en sak, vad som helst, så lovar jag att jag hittar det i röran! 

Elvisp? Jadå - det finns en under sängen. Absinth? - Fanns också under sängen, men den har fått flytta till Vasa. Härva av trasiga sladdar? - Jajamen! En trasig laptop? - Åtminstone en. Stavmixer? - Absolut.

Fler förslag (förutom kläder, väskor, böcker, plattänger, skor, krämer och döende blommor)??

(Sussu, nu har du också förklaringen till varför jag hellre kommer hem till dig då vi ska träffas) 

Upd. Självklart ser det inte alltid ut såhär - och snart flyttar jag dessutom ut, så då försvinner en stor del av grejerna. (Dock är jag inte skyldig till kläderna på golvet - Jag har nämligen en lillasyster som säger att hon aldrig har nå kläder, men detta är då sånt som inte får plats i garderoben av nån orsak.. (känner ni igen fenomenet?)) Så - ta det inte så gravallvarligt ;) 

25 kommentarer:

 1. du milde tid! :D

  SvaraRadera
 2. djiisus.. hede va no int na fö perfektionistiska-jag :D

  SvaraRadera
 3. Min lägenhet brukar se ut som Jerusalems förstörelse(som mamma en gång tyckt :P )när det e som värst med disk här å där, kläder lite varstans, saker som int alls e på sin plats osv. Men det här var snäppet värre!

  SvaraRadera
 4. haha va i!! å min mamma klagar på mitt rum ;)

  SvaraRadera
 5. suomalainens mellersta21 augusti 2012 16:36

  Sara kan du snälla vis dähä bildn åt mamm min så kanski hu slutar moit på mett rum :D å åt mats å, han klagar ju mest

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sej åt dem att di ska ga in hid o si! Ja vejt noo att Britta brukar läsa bloggin min i smyg ;)

   Radera
 6. får ni dricka absinth dessutom vavava

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag frågar väl inte av nån vad jag får dricka?!

   Radera
  2. halo, berätta om er laestadianfamilj? er tro och åsikter. eller framförallt DIN :)

   Radera
  3. Fniss! Vilken tur att dina systrar är väl unga än för att stjäla av din sprit. Annars kanske du skulle ffå festa på vatten istället för absint nån lördakväll i vinter ;)

   Radera
  4. Anonym1}
   Ja, vad ska jag säga? Typ hela mitt släkt från mammas sida är lessare, men ingen från pappas. Sen får ni utifrån det räkna ut hur det är med min familj. Jag kan säga såhär - Jag har inget emot lessare, men jag har väldigt mycket emot hela sekten och alla principer som ingår i laestadianismen! Tro mig - jag vet exakt hur det fungerar. Folk får själva tro som de vill, och jag respekterar alla, men jag vill inte va en del av nåt som jag inte kan stå för. Jag är kristen, men inget mer med det.


   Anonym2}
   1. Jag festar nästan aldrig.
   2. Om jag gör det så dricker jag inte Absinth (vem gör det egentligen? Det fräter ju sönder halsen!)
   3. Det är Roys flaska.
   4. Vi är uppfostrade så att vi inte stjäl av varandra. Vill man ha nåt som e nån annans så FRÅGAR man eller skaffar eget.

   Radera
  5. det där med religioner osv tycker jag är rätt intressant (kanske mest pga att jag inte vet så mycket om det hela, utan bara har hört långväga rykten). Om du vill får du gärna berätta mer. Var det helt ok att din mamma o pappa var tillsammans när de träffades? Eller hade dina morföräldrar annan åsikt? Valde din mor medvetet en karl som inte var "lessare"? Kanske du har mååånga kusiner? :) Är det väldigt skilda kompisgrupper, eller umgås man med "lessare"?

   Radera
  6. Jag är inte insatt i religioner heller faktiskt, men just Laestadianismen råkar jag veta en hel del om..

   Nog tror jag att det var okej att dom träffades fastän pappa inte var/är lessare. Jag har faktiskt inte frågat. Mamma valde nog inte medvetet en karl som inte var lessare, men det blev nu bara så (och det är jag så glad för!!)

   Jag har över 50 kusiner från mammas sida, och 10 från pappas sida. Jag har i princip ingen kontakt med kusinerna från mammas sida, mest eftersom vi är så olika. Vi hälsar såklart då vi ses - och en del av dom har jag nog lite kontakt med ibland också (dock väldigt sällan), men jag känner inte ens igen alla. Jag känner nog många som inte är lessare som umgås i lessar-gäng, och det har jag gjort förut också - men jag kände att jag inte passade in där. Dock har jag nog ett par vänner som är lessare som jag fortfarande umgås med ibland och som jag trivs riktigt bra ihop med!! :)

   Sen så är det ju väldigt stor skillnad på lessare och lessare också - En del är superstränga och har varken tv eller dator, sminkar inte sig, går i bönehus varje söndag, kallar oss icke-lessare för "syndare", och följer Bibeln till punkt och pricka.
   Och så dom som inte är alls lika stränga, som har tv, dator, sminkar sig och färgar håret, går i bönehus ibland, umgås med "syndare" och kanske t.o.m. lyssnar på annan musik än Psalmer och Sions sånger.

   Jag har aldrig förstått principerna och "reglerna" som ingår i Laestadianismen, och jag kommer nog aldrig att förstå heller. En del grejer är så idiotiska (rent ut sagt!) att jag blir arg bara jag tänker på det. Nå, nog om detta nu.

   Radera
 7. Haha Sara :D detta satte nog ett smile på mina läppar!

  SvaraRadera
 8. För en perfektionist var detta verkligen en chock :O

  SvaraRadera
 9. Mysigt! :D Så där ska de se ut! :D

  SvaraRadera
 10. hahaha! :D nämen ser man på, ja rymdes med i denna inlägg tilomee :D å ne ni har no int alltjämt såde. tå ja engang var tid vari ju alldeles tip top :D

  SvaraRadera
 11. Hahahah, det där ser verkligen ALLDELES för bekant ut! ;)

  SvaraRadera
 12. DELAR NI RUM?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu under sommarn då jag har bott hemma så har jag, Linda och Janina delat rum.

   Radera