tisdag 30 augusti 2011

Stockholm


 
Till helgen åker som sagt jag & Roy iväg på en kryssning till Stockholm. O eftersom jag inte har nån erfarenhet alls av den staden, så tar jag gärna emot tips på bra shoppinggator, butiker, caféer, och kanske nåt bra loppis? 
 
Bara 3 dagar kvar nu tills vi åker... 

12 kommentarer:

 1. Drottninggatan och Sergelstorg och allt runtom :)

  SvaraRadera
 2. Alla gator kring Sergelstorg. T.ex. Drottninggatan är jäkligt lång och fullspäckad med en massa affärer.
  "Gallerian" och "NK" finns vid sidan om Sergelstorg på Hamngatan.
  Mer info http://www.visitstockholm.com/sv/Gora/Tips/City/

  Och så rekommenderar jag att fara och äta vid restaurangen uppe på taket vid Åhléns. Fin utsikt över torget, och god mat. :)

  SvaraRadera
 3. Bra shoppinggator är bl.a. drottninggatan (en klassiker) och götgatan i söder. Sen finns det bra gallerior vid sergels torg och sturegallerian. Söta caféer finns överallt, men personligen tycker jag dom är bra i gamla stan (särskilt ett jättesött ett som heter cafe kladdkakan. Gissa hur goda kladdkakor dom har där! ;). Dessutom finns det så mycket annat fint där att se på! Loppis vet jag tyvärr inte så mycket om...

  SvaraRadera
 4. allstans runtomkring sergels torg finns massor me shoppingaffärer. tex. shoppingcentret gallerian tär e finns massor me affärer. saan så finns ett café tär vi sergels torg å som ja it mins na va he hejter, men tär ere ialafall supergott!

  SvaraRadera
 5. I Gallerian (centrum) har dom iallafall bra glass vid Montis ;) Så finns det också en butik i mitten av gallerian med snygga kläder, kommer dock inte på namnet (och om jag minns rätt var dom ganska dyra)

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för era fina tips!! <3

  SvaraRadera
 7. om ni ska fara ti ett bra ställ å äta ska ni sök er ti TGI Fridays, sååå jäkla god mat! :)

  SvaraRadera
 8. Mitt bästa tips är SKIT I DROTTNINGGATAN! Fullsmockad med turister och inte ens så värst bra butiker. Samma med Gallerian, men det kan förstås vara bra när ni inte har så mycket tid att ha allting på samma ställe. Jag rekommenderar att ni går en sväng på NK som har massor av folk på helgerna tyvärr och det är dyrt (kläder o smink), men där finns bland annat en jättebra liten chokladbutik. Sen i Gamla stan finns det massor av cafeer.

  SvaraRadera
 9. Gamla stan är helt klart sevärd! shoppingen där består ju i princip bara av små turist shopar men i övgrigt mysigt ställe :)
  Och är man choklad fantast skall man absolut besöka choklad fabriken i stockholm! Finns på flera olika ställen och är samtidigt en choklad fabrik (finns massor av smaskig choklad) samtidigt som det är ett litet "choklad café".

  SvaraRadera
 10. här finns info :) http://www.chokladfabriken.com/

  SvaraRadera
 11. Drottninggatan, Sergels torg och Gamla stan besöker jag alltid då jag är till Sthlm :)

  SvaraRadera