torsdag 29 september 2011

Städning, färgmasker och glass

Det blev heta diskussioner ang. mitt ryggont, haha. Svårt att veta vem man ska lyssna på då alla säger olika, men tack för era tips i alla fall :D Måste nog prova mig fram och se vad som passar mig bäst!

Jag har städat som en tok idag, men såklart försökt undvika alltför jobbiga rörelser för ryggen. Jag känner att ryggen mår bättre då jag rör på mig och pysslar på med nåt. Att sitta still i soffan alltför länge gör bara ont.
Roy har fullt upp med skolarbeten, så han hinner inte hjälpa till med städningen just nu, så han har lovat mig att jag ska få en Ben&Jerry's ikväll för att jag städat så bra ;) 
  
Och håret -Det blev naturligt blondt, lite mörkare (och mindre gult) än innan. Ungefär som min riktiga hårfärg, super! Jag har planerat att inte färga håret på ett bra tag nu, och då kan det ju såklart bli jobbigt med utväxten, men jag tycks ha fixat det bra nu :) Mer färgmasker åt folket!

Nu ska jag fortsätta med städningen, om en timme står jag på Makuuni och gräver i frysen!
 
Phish-food-guimauve-chocolat_large

6 kommentarer:

 1. och jag kontrar med att alla anonyma och andra kommentarer har helt rätt i sig.
  MEN
  och det är ett stort men.
  allt beror helt på hurudant rygg-ont man har.
  för det mesta blir man bara styvare och får mer ont om man bara ligger still och inte rör på sig. men för mycket rörelse är inte heller bra. man måste hitta den gyllene vägen.
  men som sagt beror det helt på hurudant ont du har; har du bara sovit i någon konstig ställning kanske vila, kylgel och/el värmedyna hjälper snabbt. men är det en ryggSKADA så är det långvarig, försiktig behandling (i form av stretchande och uppbyggande övningar) samt vila och medicin som gäller.
  nu säger jag inte att jag är en expert inom anatomi och medicin (fastän jag själv haft ryggproblem i många år), och som jag tidigare skrev så har alla andra som kommenterat helt rätt i sina åsikter, men den enda som vet vad som funkar för sara, är sara själv.
  vill ännu tillägga att sara helt säkert uppskattar allas råd och tips samt förmaningar, kul att se att folk bryr sig!

  huh vilket maratonsvar. men ryggproblem står mig "varmt" om hjärtat...

  SvaraRadera
 2. sv: ne ja har int he, jo ja väntar no tills du komber vejt int ens om ja sku kuna sjölv :D

  SvaraRadera
 3. Hejsan, tänkte bara även jag kommentar om ryggont och jag har LÅNG och tyvärr mycket erfarenhet trots att vi är i samma ålder. Ifall du skulle ha en nerv som är inflammerad i ryggen så är det värsta du kan göra att sätta nåt varmt på det.
  Om du har nån kota som är ur plats är det bara något som kan fixas av en massör som får knaka tillbaks eller en naprapat (är dåligt på de här beteckningarna).
  MEN det jag undrar är: vad är din diagnos? Gav läkaren dig bara en sjukskrivning eller har du fått någon remiss till någon fysioterapeut? Eller är diagnosen bara att du legat lite felaktigt eller så?

  För läkaren borde ju annars ha sagt åt dig hur du skall sköta om ryggen. Och de råd borde du ju följa istället för våra råd här.

  Jag hoppas att du inte bara fick ett sjukintyg, utan att saken blev utredd. För e man så ung som oss, borde saken utredas ganska snabbt för att undvika att samma sak händer igen. Typ.

  SvaraRadera
 4. Anonym} Läkaren sa att mitt ryggont kommer från mitt stillasittande jobb, och att jag ska smörja in ryggen med t.ex. Zon och träna ryggmusklerna.
  Dock har jag haft ryggproblem hela livet, så därför får jag fort problem om jag sitter/ligger länge i nån ställning som inte är idealisk.
  Jag ska be om en remiss till massör/naprapath av min fysioterapeut, så att dom får ta upp eventuella låsningar. :)

  SvaraRadera
 5. Alltså ja, haha, det verkar vara jätteskillnad beroende på hurudan värk man har. Jag hade för ett tag sen väldigt ont i ett par dagar och då hjälpte det nog bara att vänta ut det. Du kanske kan få hjälp av din fysioterapeut, de brukar veta hur man inte belastar ryggen. Du kanske sitter "fel" vid datorn på jobbet?

  SvaraRadera
 6. Anonym} Jag försöker att inte sitta fel på jobbet, men vi har inte världens bästa stolar där heller. Men eftersom jag alltid haft problem med ryggen (har bl.a. sned ryggrad) så skulle nog det här ryggproblemet säkert ha kommit förr eller senare ändå, oavsett hur jag sitter osv.

  SvaraRadera