tisdag 13 december 2011

Fysioterapi -Jag håller på få tillbaka mina muskler

Jeej, jag älskar känslan då man sitter på träningsmaskinerna i salen med fysioterapeuten och kämpar för att göra varje rörelse på rätt sätt och känna att det lyckas bättre än sist. Idag lag vi på mer motstånd också, så både knäna, låren, höfterna och magen har fått sig en rejäl omgång. Mest känns det nu i efterhand på insidan av låren ner mot knäna, dom musklerna som var nästintill obefintliga för några veckor sen. Det visar bara att träning ger resultat :) Jag känner mig överlag mycket starkare, och har dessutom fått bättre balans nu på bara några veckor.

Efter nyår ska jag försöka ta tag i min simhalls-skräck och börja gå på vattenlöpning. Det skulle va superduperbra för hela min kropp. Och jag vet att jag klarar vadsomhelst bara jag ger mig in i det till 100%, så nog ska jag klara av att börja vistas i vatten lite oftare då också!
 
Jag diskuterade även kosten med fysioterapeuten idag, för jag började fråga upp vad hon anser om Lchf. Jag började ju på med det för ett år sen, men "tvingades" sluta efter knappt en månad pga att det tydligen inte var bra för mig att äta så mycket fett i.o.m. min blodpropp.. Och ända sen dess har jag varit sugen på att börja på nytt (gjorde ett halvdant försök i början på 2011 igen, men det var fel tillfälle då tydligen så det blev inte desto mer då) men min älskade mamma och storasyster har strängt sagt att jag inte får riskera nånting, så jag har låtit bli.. Och nu (ja, mamma, du kan andas ut!) så sa fysioterapeuten att hon inte rekommenderar nån diet alls åt mig, utan att jag bara borde skära ner på socker-intaget och äta helt normalt. Men hon tyckte att nu innan julen kan jag ju äta precis vad jag vill, att jag inte behöver tänka så mycket på det nu, men att efter nyår så inför jag godisdag osv.

..Låter som en helt bra idé i mina öron.. :)

Så, efter nyår blir det vattenlöpning minst en gång i veckan, en (eller två) skild godisdag där jag får äta vad jag vill, men äta betydligt hälsosammare däremellan, och så fysioterapi 1-2ggr/vecka + promenader precis som förut.
 
Imorgon vilar jag från all träning, och på torsdag är det dags för fysioterapi igen. Det är verkligen mycket bättre att ha fysio 2ggr i veckan istället för bara en.
 
Nog babblat om detta nu, nu ska jag paketera in dom sista julklapparna och kolla (för tionde gången) att jag har köpt alla.
1182121-11-1322424155126_large
we<3it
Har ni köpt alla julklappar?

4 kommentarer:

 1. får du din fysio betald via fpa?

  SvaraRadera
 2. Anonym} Dom betalar en del, men 7,50€ betalar jag själv per besök, alltså 60€ i månaden nu då jag går 2ggr/vecka.

  SvaraRadera
 3. Hede me simhallsskräck e onödit :) He finns så mang olik kroppar tär, å int ere egentligen nan som skådar na extra på aders kroppar helder :) Vatoläpning e faktist riktit skönt, kan bli liti langtråkit men isf finns e jo roliga o lagom tunga vattenjumppaledningar å som man kan fara på, di kostar int na anat än sjölva simhallsavgiftin helder :) Lycka till! :D

  SvaraRadera
 4. Cecci} I know.. He e svårt att släpp e ba :) Jo ja hoppas e komber ti ga bra, he sku va så bra o skonsam träningsform. Tack!! :)

  SvaraRadera