torsdag 15 december 2011

Jag ser det dagligen, och det gör mig varje gång lika arg

Vet ni vad som verkligen får mig att se rött? Sura kassatanter (ja, det är oftast tanter/tjejer/kärringar som är sura, karlarna är mycket trevligare!). Ååååååh jag blir så arg då jag kommer fram till kassan och ser att kärringen sitter där och trampar och knappt hälsar åt mig. Jag försöker hålla god min "hon får en till chans", men då hon nästintill slänger pengarna i famnen på en så blir man ju bara så himla frustrerad. Jag är verkligen(!) chockad över det faktum att jag inte nån gång sagt rakt ut att "jisses, nu får du ju börja bete dig som man ska göra då man jobbar med kundbetjäning!", men jag har väl blivit så paff varje gång att jag inte kommit mig för att säga nåt.

Största orsaken till varför jag blir så arg på bitterf*ttor i kassan är att jag själv jobbat i kassa på flera ställen, och jag vet att hela grejen blir så mycket roligare, både för en själv och kunderna, om man är glad. Eller alltså, det hör ju bara till. Klart att man ska vara glad och trevlig i kassan, man vill ju ha nöjda kunder, right?

..Därför är det alltid så roligt att handla på t.ex. S-market i Nykarleby då man kommer till kassan och Sussu sitter där. Det är ingen skillnad fastän hon har en skitdag, hon är alltid glad och trevlig mot sina kunder! Fortsätt så, det uppskattas av kunderna ska du veta :)

Och till alla bittra kassörskor -Byt jobb!
391623_325364407477477_100000117610726_1463639_1958311552_n_large
we<3it
Pallar ni fortfarande att lyssna på mina raka åsikter?

7 kommentarer:

 1. Jag håller med! Är själv servitör, och jag vet att kunderna uppskattar då man är glad och vänlig åt dom! :) Ibland skulle jag bara vilja fräsa åt dem och säg att dom ska lägga ett leende på läpparna och var glad så blir deras dag också bättre!

  SvaraRadera
 2. Håller med! är ofta rätt att ja int ska ha vari tillräckligt trevlig ock så jobbet men ännu har ja int fått nå skit iallafall ;)

  SvaraRadera
 3. aaw, tackar bockar, de va kul å hör (ele läsa) :D haha

  SvaraRadera
 4. ..jaa å ja hallder å föståss me om ho frissamt he er. Ja föstar it ho di ork! ja tycker he tungt ti va sur. Myki kulari ti va glad :DD

  SvaraRadera
 5. inte för att jag uppskattar sura kassatanter själv heller, men du måste ju tänka på (eller kanske du inte fått uppleva det?) att det finns så otroligt mycket sura kunder också, som knappt orkar säga hej eller tack eller nåt - dom tar musten ur kassatanterna ser du. när såna kommer brukar jag försöka vara extra energisk och glad bara för att. men se, det hjälper inte heller...
  men håller med om att kundbetjäning är ett yrke där man ska kunna "uppföra" sig!

  SvaraRadera
 6. Maria} Joodå, jag har otaliga gånger fått va med om omöjliga kunder. O visst, man blir irriterad o sku vila sej ett o annat fult åt dem, men sen måst man (tycker jag) va glad åt nästa kund bara o avreager se då man kommer hem lr na. O jag har väldigt svårt för att int vis känslor, så he har vari en ständig utmaning för me att va glad fastän ja innerst inne KOKAR, men ja har lyckats! :)

  SvaraRadera
 7. håller fullständigt med! Jag har själv sommarjobbat/jullovsjobbat på en mataffär i flera år, och inte för att skryta, men jag är (nästan) alltid glad och trevlig! Även om man kanske är sur och trött när man börjar jobbet, så klistrar jag på en glad mask, och efter en stund har jag glömt bort att jag var sur, och lurat mig själv att bli på bra humör! :D Och när man själv har jobbat i kassan, så vet man hur mycket ett "hej" eller "tack" och ett leende kan göra, så därför brukar jag alltid försöka vara trevlig mot kassörskan när jag handlar, även fast hon e sur, eftersom jag vet hur mycket jag själv uppskattar det :)

  SvaraRadera