torsdag 5 april 2012

Snart är vi inte sambos längre

Japp, jag har inte velat skriva nåt tidigare eftersom det inte varit hundra, men idag blev det bestämt att jag och Roy flyttar isär.
  
Det är inte så illa som det låter (hahaha), utan orsaken är att jag ska jobba i Kovjoki i sommar, och nu har Roy fått jobb här i trakten också, och vi har inte råd att ha en lägenhet i Vasa som ändå kommer att stå tom över sommarn. Så, vi måste tyvärr flytta ut.. Det känns lite sorgligt eftersom jag precis har renoverat nästan hela lägenheten, men vad kan man :} Vi hittar nog nånting bra till hösten igen.
  
Vi kommer att sälja bort en hel del grejer i samband med flytten, är det nån av er som är intresserad av att köpa möbler, inredning, småprylar (och kläder)? Hojta till isåfall så lägger jag upp bilder då det är dags! Annars hamnar allt på Findit och Facebook bara.
Här får ni en skymt av vårt "nya" kök som jag just har renoverat.

17 kommentarer:

  1. Ni tror inte ni kommer behöva möblerna till hösten igen..?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, en del av dom. Men vi har inte möjlighet att släpa med oss allt till Kovjoki och Sandsund, så därför hamnar vi att sälja en del.

      Radera
  2. svar: tyvärr är dom båda sålda !

    SvaraRadera
  3. Hur kan ni inte ha råd att ha en lägenhet i Vasa över sommaren? Vi är båda två studerande, men sommarjobb på 3 månader, och har en tom lägenhet i Esbo så länge, och hyran där är 670e. Vi har betalat hyran under sommaren och även klarat oss sen efter sommaren med de pengarna som blev över hur bra som helst, och då betalar vi även boende/mat ur fickan varje månad när studiepengen inte räcker till. Är man nöjd med det ställe man har så kan man nog jobba för de, tycker det är väldigt påfrestande för kropp och knopp att göra en massa jobb åt sig för att flytta ut och sen söka ny om några månader. Man kan ju hyra ut den i andra hand också, ifall ni funderar på det vet jag två killar som behöver en lägenhet i Vasa över sommaren, skötsamma båda två.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst skulle vi ha råd, men vi lägger hellre dom pengarna på nåt annat. T.ex. jag kan istället för att betala alla bostadskostnader lägga dom pengarna i resekassan inför hösten. Dessutom trivs vi inte i höghus, så vi hade nog ändå flyttat förr eller senare.

      Radera
    2. men hur har ni tänkt ti höstin tå? oftast finns e jo bara höghus lägenheter.. ?

      Radera
  4. Ni tänker väl inte göra slut med varandra?

    SvaraRadera
  5. ha en bra påskhelj! :)

    SvaraRadera
  6. Är do säker på att int e blir dyrari att hamn å köp allt på nyytt iställi för att betal hyron en par månar extra? :) Ja sku int ork byt för en så kort tid, men he ju jag he.. :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir 4 hela månader; hela maj, juni juli och augusti. O vi behöver int köp allt nytt, vi sparar ju såklart sängen, köksbord & stolar, soffa, soffbord, tv, tv-bord, byråer, databord osv.. Vi säljer bara sånt som e för stort att köra fram & tillbaka med, o sånt som vi vet att vi int vill ha kvar. Så på de flera tusen € (alla boendekostnader) som vi sparar under sommarn så får vi nog gott och väl nya grejer till nya lägenheten sen, plus att jag kan lägga en hel del i resekassan till hösten också :)

      Radera
    2. Okej, ja tänkt om ni sku säli typ all möbler :) Isåfall sku e ha blivi ganska dyrt att köp allt på nyytt. Ja jämförd hu e va tå ja bodd i Hesa.. he va jätteskönt att veta att e bara var att fara iväg på hösten å att lägenhejtn vänta på me tå ja kom. Betala tri månar i hukka, men he tyckt ja e va värt :)

      Radera
  7. va säger hyresvärden nu då?vad har ni haft för hyra dår i bråndö?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han förstår nog att vi inte har råd att betala för en tom lägenhet då vi är studerande. Vi har nog haft tillräckligt hög hyra.

      Radera
  8. jobbit hede att int vara sambos namejr.. i alla fall får do jo si positivt på e: ni får jo flytt ilag snart igen :) för me å Kalle blir e jo ganska läng innan vi bor ilag igen, å he känns nog jobbit :/

    SvaraRadera