söndag 14 augusti 2011

Önske-inlägg #2 Min ekonomi

En anonym undrade hur jag tänker kring min ekonomi, vad jag lägger pengar på, och om jag alls sparar nåt.  
 
Jag har alltid haft problem med att hålla i pengar, vilket jag alltid varit medveten om, men haft svårt för att ta tag i. Sen jag flyttade hemifrån har det dock blivit mycket bättre, eftersom man då märker hur mycket allt kostar, o man vill ju klara sig själv så gott det går. Dock tror jag att mina föräldrar är lite för snälla på den biten, o hjälper till lite för mycket ibland.

Utöver hyra, el, internet, tv-licens, bilförsäkring, fysioterapi, katterna, bensin & mat, så lägger jag nog mest pengar på kläder & hårprodukter. Efter att allt det viktigaste är betalt så har jag sällan pengar över, så det är väldigt svårt att spara. Jag vet att jag borde spara, o jag vill spara, men eftersom det aldrig finns nåt extra så är det ju svårt. För att lägga 50 cent per månad i en sparbössa kommer man nog ingenstans på. Men nu då jag börjar jobba så kommer det säkert att se annorlunda ut, så då kanske jag kan börja lägga undan en summa varje månad så att jag sen till våren, då jag börjar studera igen, har nånting extra att ta av de gånger det krisar.
  
Jag jobbar på att bli bättre på att hålla i mina pengar, o jag är glad att jag har Roy som sätter stopp för mina impulsköp o dyl. de gånger jag själv inte orkar tänka förnuftigt.. ;) 
  
Det känns lite obekvämt att tala om min ekonomi sådär, men vad gör man inte för sina läsare ♥  
   
Om ni har fler idéer på vad jag ska blogga om så kan ni skriva ner dom här!
  
6031655149_aeaa1db1df_z_large
we<3it

4 kommentarer:

 1. Frågan var inte menad att göra dig obekväm, är bara intresserad av hur modebloggare funderar kring sin ekonomi (eftersom sådana bloggar ofta, naturligtvis, handlar om inköp och sånt :)

  SvaraRadera
 2. SV:
  förr bruka ja no å bara sita å funder, men san hadd ja så myki idéer så ja börja rit om sånde nyckelfärdiga hus så som ja vila ha dem.. san tå int he räckt till namejr så börja ja rit sjölv.
  men västa e jo att man ritar jo it professionellt, så he sko faktiskt va intressant att fara ti nan som kan nangang, å si åm ja e heilt ut på villovägar, elär åm e sko ga ti föverkliga :)

  SvaraRadera
 3. Jag har också haft svårt att hålla i pengar, det finns ju så mycket fint att lägga pengarna på! :)

  SvaraRadera
 4. men vad bra att du själv är medveten om ditt problem! Jag har faktiskt tänkt när jag läst din blogg att när jag studerade var jag ursnål i jämförelse. Men då är jag ju från förr den snåla typen :) Lycka till med sparandet!

  SvaraRadera