torsdag 8 december 2011

Mitt sista skolår

Snön blev bara till nåt plaskplask, men det var roligt sålänge det varade.... Halåååå, kanske det skulle kunna få bli åtminstone några minusgrader nu snart? Det är trots allt snart jul...

Nå nu till det som jag skulle skriva om. Jag kom hem från skolan just och jag känner mig faktiskt rätt peppad att börja skolan i januari. Det är praktik och slutarbete som gäller hela sista året, så det skulle bli ett tufft år (som jag verkligen bävat inför), speciellt då varken knäna eller ryggen vill samarbeta speciellt bra. Men eftersom man har möjlighet att ta hela utbildningen på 4 år så tyckte vi att jag skulle ta den chansen, så att jag tar sista året på 3 terminer (alltså 1½ år) istället för två. Så om det går enligt planerna så blir jag klar i maj 2013. Jag blir då klar ett år senare än vad det var tänkt från början, men det spelar absolut ingen roll. Jag tar det hellre lite lugnare och orkar ända till slut, än att jag ska köra på för fullt hela tiden och att allting till slut säger stopp. (Oj vad jag är stolt över mig själv då jag kan tänka såhär nu, väldigt olikt mig!)

Det här blev ju krångligt nu för er som kanske inte vet hur det ligger till.. Jag började alltså målarutblidningen hösten 2009, och gick ut andra året i maj 2011. Jag har haft uppehåll nu under hösten och jobbat istället. Nu, i januari 2012, påbörjar jag mitt sista år på utbildningen, men drar ut det på 1½ år istället för ett år eftersom min kropp säger ifrån och jag måste tänka på hälsan. Jag skulle ha möjlighet att dela upp sista året på två hela år, men det låter lite väl länge i mina öron. Så, mitt sista år kommer att bli lite lättare (kortare dagar osv) eftersom jag har tre terminer på mig att bli klar istället för två.

Jag börjar 9 januari, och kommer att börja med att renovera skåpdörrarna i köket här i vår lägenhet. I oktober köpte jag ju också nya (begagnade) köksmöbler som ännu är på hälft, så dom ska också fixas. Sen ska jag fortsätta renovera åt familjen i Kovjoki. Och så ska jag sen vara på nån målarfirma nån period också, men det är inte bestämt ännu.

Jag kommer att få bestämma arbetstider ganska fritt själv, sålänge jag jobbar ett visst antal timmar per vecka. Det ska bli såå skönt att få ta det lite lugnare, jag är alltför bra på att stressa upp mig själv.

Så ja, jag känner mig äntligen redo för mitt sista år på målarutbildningen! :)
  
Lite bilder från mina två första år; 3 kommentarer:

  1. Sv; Finns på Sephora men dom skickar tyvärr inte till sverige tror jag. Kika ebay!

    SvaraRadera
  2. hur ska du klara av att arbeta som målare om du har så mycket problem med hälsan?

    SvaraRadera
  3. Hanna} Jag SKA inte jobba som målare ;) Detta är bara en grund för vad jag vill bli!

    SvaraRadera