tisdag 31 januari 2012

Dag 2

Nu är jag inne på andra dan med min kost som består av så lite socker och kolhydrater som möjligt. Jag känner mig redan "lättare" i magen, den är inte lika spänd som innan. Amazing! Roy hakade också på igår, och det går ju mycket lättare då man är två :) Vi äter mest ägg, kött och sallad, och dricker mjölk och citronvatten.

Igårkväll hade jag en rejäl huvudvärk, som jag inte vet om berodde på att jag inte ätit nå socker, eller om det var den vanliga huvudvärken som jag haft nästan dagligen på sistone. Kanske det var bådeoch.. I morse var jag skakig och yr, så det märks nog att kroppen ropar efter socker. Men jag ska inge ge upp, även fastän det skulle va så lätt att slänga in en Snickers och bara slippa huvudvärken och yrseln. Nej, jag ska va hård mot mig själv och bli av med mitt sockerberoende! Jag har lite mörkchoklad i väskan som jag i nödfall kan ta en bit av om det blir riktigt jobbigt, men jag ska undvika det så gott det går.

Största skillnaden med den här kosten, är att jag inte hinner bli hungrig mellan måltiderna. Vi äter samma tider som förut, och förr blev jag alltid hungrig nästan direkt efter att jag ätit. Men nu, fastän jag t.o.m. äter mindre portioner än vanligt, så är jag aldrig hungrig, och aldrig proppmätt efter en måltid heller. Så skönt!!

Och för er som undrar -Det är alltså inte Lchf som jag kör på (Roy är kanske mera in på den banan).. Lchf går ju ut på att man ska äta mycket fett, men så lite kolhydrater och socker som möjligt. Jag skippar det där extra fettet (eftersom det kan va farligt för mig eftersom jag haft stroke) och äter helt enkelt bara mindre kolhydrater och socker. Så mamma, du behöver inte va orolig :) 

Mitt mål med detta är alltså att bli av med mitt sockerberoende och ständiga sötsug. Det tar ett tag att vänja kroppen, men så fort jag är "redo" så börjar jag äta som normalt igen!
Fotograf är Sarah Ede

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat. Det är verkligen skillnad på hur man äter. På bröd och socker hålls man inte mätt alls tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja, det är stor skillnad, verkligen! :)

   Radera
 2. Tack för kommentaren <3

  Lycka till me att få bort sötsuget! Ja tror bestämt att du lyckas bra eftersom du lagt upp en välplanerad plan/program åt d :)

  SvaraRadera