tisdag 12 juni 2012

Hur går det utan sötsaker?

Let me be honest with you.

Jag har ätit några salmiak-pastiller, ett par chokladbitar och pyttelite glass.
MEN! Innan ni skrattar ut mig så ska jag förklara.

Såhär har min dag sett ut, och såhär skulle den i vanliga fall ha sett ut:
Jag åt Asiatisk lunch med ungarna idag, mest kött och grönsaker och två glas vatten. I vanliga fall hade jag förutom detta ätit en massa ris och druckit ett stort glas cola.
Sen for vi till butiken där jag köpte sockerfritt tuggummi. I vanliga fall hade jag plockat på mig både choklad och Ahlgrens sursockrade bilar.
Sen kom vi hem, jag kollade i kylen och såg en öppnad chokladplatta, men stängde snabbt kylskåpsdörren igen. I vanliga fall hade jag utan att tveka slängt i mig minst en rad (fyra bitar).
Sen öppnade ungarna frysen och drog fram varsin glass och frågade "Ska nan ader ha?". Jag sa bara "Nej!". I vanliga fall hade jag såklart tagit en glass utan att tveka det minsta.
Sen for jag och Maria ut och jobba ett par timmar, och jag lovade henne att som tack för hjälpen skulle jag bjuda på lösglass. Vi for in till stan, och jag köpte en tvåbollars glass åt henne. Ingen åt mig själv. I vanliga fall hade jag tagit två bollar choklad åt mig själv, "då man ändå är där liksom".
  
Jag smakade av Marias glass, så lite har jag syndat, men om man nu tänker på allt som jag i vanliga fall skulle ha tryckt i mig en dag som denna, så är jag grymt stolt över att jag klarat mig så bra!!
En ask med salmiakpastiller har jag i väskan "bara för att" och två chokladbitar har jag ätit av en Marabou-platta (chokladkaka i Sverige) som lämnat från nån annan dag.

Så, nu då ni läst genom min "förklaring" så är det fritt fram att skratta, eller att ge er åsikt på detta.

MIN åsikt är att man inte ska vara för hård med sig själv, men att ändå inte släppa på tyglarna så långt att man hamnar tillbaka i sockerfällan.
Det har gått två dagar, och i början är det alltid värst. Jag ska fortsätta med detta, att inte slänga i mig vad som helst när som helst, och med tiden blir det förhoppningsvis naturligt, så att jag inte hela tiden måste tänka efter och påminna mig själv.

Ni ville att jag skulle uppdatera er om hur det går, så nu har jag gjort det och dessutom varit helt och hållet ärlig med er :} Åsikter, kommentarer och kritik mottages tacksamt   
20090705213051_large
weheartit.com

6 kommentarer:

 1. Jag tycker du har varit jätteduktig! Du har stått emot flera svåra frestelser under dan, tänk bara att köpa glass vid glasskiosken och inte någon åt sig själv! Kämpa vidare, tjejen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Vad glad jag blir av att få höra detta :)

   Radera
 2. tycker he va duktigt! :) vejt sjölv ho svårt he er.. man intalar se att man klarar e, men san falldär man i dende fällona sin om å om igen. he som ha funka fö me er om man har na gott salt iställi, t.ex. malaxlimpo me laxröro, ti si fram emot iställi. tå halldär åtminstoni jag me bort från gotta! elär så föståss laga na frukttallrik åt se :)

  SvaraRadera
 3. Åtminstone jag måst iaf halld stejnhårt å it fusk he minsta, ja ha godisstrejka i snart 3 månader å ha it tillåti me at fusk in gang, bara för att ja vejt ho leet e kan skit se tå. Så fö me gälder e e nåo bara att va hård :)

  SvaraRadera
 4. Jag är precis tvärtom emot dig, om jag tillåter mig själv att äta lite så känner jag att jag totalt misslyckats och så äter jag allt, haha..Men du, man får äta lite, men jag låter bli för det är bäst för MIG. :)

  Min dag har sett ut såhär: Frukost: Fil/musli och hårtbröd, vatten drack jagtill.. Mellanmål blev frukt, middagen bestod av kassler, stekt ägg och grönsaker..Jag drack dock saft till men vafan ;D

  SvaraRadera
 5. dy har no vari dukti! :D

  SvaraRadera