måndag 29 oktober 2012

Ska jag byta ner mig?

Jag äger, som ni vet, en Nikon D5100, men jag har ett tag funderat på att sälja den och köpa en ny (billigare) kamera. Jag velar fram och tillbaka, men nu har jag hittat en kamera som jag tror skulle passa mig perfekt. Problemet med min Nikon är att jag tycker den är för tung att släpa med mig överallt, den känns för bra för mig eftersom jag inte fotar så mycket som man kanske borde då man äger en maffig kamera, och så har den så sjukt mycket inställningar som jag ärligt talat inte ens är intresserad av att lära mig.. Jag gick ju en fotokurs där vi lärde oss det mest grundläggande, men det finns säkert tusen funktioner i den där kameran som jag aldrig kommer att orka lära mig. Det kräver ett tålamod som jag tyvärr inte besitter.

OM jag väljer att sälja min Nikon så tänker jag köpa en ny kamera direkt, eftersom jag verkligen älskar att fotografera. Jag fick syn på Sony NEX 5N i en TV-reklam och googlade upp den direkt. Den verkar ha allt det som jag söker: Inte så många avancerade funktioner, den blir platt då man stänger av den och tar inte lika mycket plats, och så är det ungefär dubbelt billigare än min Nikon var då jag köpte den.

Äger nån av er en Sony NEX 5N? Eller känner ni nån som har en? Berätta gärna för- och nackdelar om ni har nån erfarenhet av den ♥ 
Googlade bilder.

6 kommentarer:

 1. Har funderat på att byta upp mig (har en gammal digikamera) men vill int ha nå för invecklat, dendär kameran verkar ju riktigt perfekt! :D Vill å gärn vet om den har bra betyg så att säg :)

  SvaraRadera
 2. NEX-N5 är nog ett väldigt bra val. Mycket bra betyg vid dpreview, som normalt har en sträng skala och ganska djupgånde tester. http://www.dpreview.com/reviews/sonynex5n/15
  Enda jag inte gillar med Sonys spegelösa systemkameror är deras e-mount standard för objektiv. Gör att man inte har lika mycket att välja mellan om man vill köpa fler.

  SvaraRadera
 3. Observerade att den är väldigt "billig" vid Gigantti just nu. Endast 449€. Billigare än i Tyskland vilket är ovanligt. Är det månne någon äldre tillverkningsmodell?

  SvaraRadera
 4. Jag äger en sådan och den är nu enkel och bra. tyvärr har jag inte riktigt ännu lärt mig den eftersom jag har allt för lite tid för att lära mig den. men det finns ju instruktioner för varje funktion inne i kameran och den berättar vilken funktion som passar bäst i vilken situation.. vilket är bra för nybörjare som inte kan allt med fotografering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vill du berätta mer om den? :D Nåt som är negativt, och vad gillar du bäst med den? Tar den lika bra bilder som reklamen på TV lovar? Det skulle va jättesnällt om du ville svara :) Kram

   Radera