onsdag 23 januari 2013

Vilket alternativ var falskt?

Okej, här kommer svaren från gissningsleken. Synd att inte fler deltog, men tack till er som vågade er på en gissning i alla fall!

1. Jag har blivit påkörd av en bil och flög flera meter innan jag landade på trottoaren. - Sant. Jag skulle korsa en väg med mopeden, och såg inte bilen som kom från höger. Den körde rakt in i mig, och jag flög långt innan jag landade på trottoaren på andra sidan vägen. Jag blev hämtad med ambulans, men fick åka hem redan samma kväll. Jag hade bara bikini & en tunn kort klänning på mig vid kraschen, därför fick jag rätt fula sår. Hjälmen räddade troligen livet på mig, eftersom jag slog i huvudet riktigt hårt i asfalten, och enligt vittnen så slog det gnistor då jag landade.


2. Jag har vunnit över en hel högstadieklass då vi tävlade om vem som kunde stå i "benböjar-position" längst. - Sant. Jag var en av dom som aldrig tränade, dock jobbade jag desto mer hemma i fähuset, så rätt stark var jag nog. Men så fanns det dom som tränade all sin lediga tid, och verkligen satsade hårt på att hålla sig i toppform. Så det var nog enbart min envishet som gjorde att jag vann, och jag var rätt hatad efter detta (eller ja, mer hatad än vanligt, eftersom jag inte var speciellt omtyckt i högstadiet..) ;)


3. Jag har i panik sprungit undan en person som skjöt efter mig med gevär. - Sant. Min före detta kompis hade en storebror som tyckte att det var en bra idé att ta fram luftgeväret då jag var där och lekte. Jag gick i lågstadiet då. Jag är livrädd för vapen eftersom min kusin dog av ett skott från ett luftgevär, så jag fick panik och sprang för allt jag var värd. Ett skott vinade förbi armen på mig, och jag var säker på att jag skulle bli träffad. Det var så hemskt! 


4. Jag har varit först på plats vid en bilolycka och tvingats släpa ut två personer ur en av bilarna som höll på börja brinna. - Falskt. Lyckligtvis har jag inte behövt uppleva nåt sånt ännu, men jag skulle såklart inte tveka att rycka in om jag vore först på plats vid en bilolycka. Bilderna som fastnar i huvudet efteråt är väl sånt man får lära sig att leva med antar jag.


5. Då jag var liten så körde jag en gång i diket med traktorn. - Sant. Jag skulle upp från en åker, men hamnade att stanna mitt i den branta uppfarten. Traktorn rullade bakåt, och jag var för liten för att fatta vad jag skulle göra tydligen, haha. Så rakt ner i diket, och traktorn stod med framändan rakt upp i luften. Pappa fick nog en smärre chock då han såg vad som hände från andra sidan vägen där han balade gräs.


Den punkt som var falsk var alltså nr. 4, och den enda som gissade rätt var Charlotte.
  
OBS! Ni som gissade på flera alternativ (t.ex. "Jag gissar på nr. 3 eller 4") kan tyvärr inte få en länk eftersom jag skrev att det var ett alternativ som man skulle gissa på. Sorry, men regler är regler.
Fotograf: Linda Sjölund

2 kommentarer:

  1. Men ojdå, detta missade jag, haft lite full sjå här de senaste dagarna, men så läskigt både med geväret och mopeden, tur att du hade hjälm,

    kramar

    SvaraRadera
  2. Får hoppas att det blir bra nu, det som är är ju att han kommer halta mer igen, men det får man ju ta då, det kan vi ju inte påverka annat än med smärtstillande, men magsår det är ju värre, så då får man ju ta det som att halta är den mindre åkomman,

    SvaraRadera