måndag 4 februari 2013

Recept på Cakepops

En läsare ville ha receptet på mina Cakepops som jag lagade till Marias party.

Jag har inga exakta mått på hur mycket jag använde av ingredienserna, man måste prova sig fram helt enkelt.

Det här behöver du: 
Ballerina kex
Philadelphia smältost
Mjölkchoklad och/eller vitchoklad
Strössel
Grillpinnar av trä

Såhär gör du:
Krossa kexen med t.ex. en potatisstamp.
Tillsätt smältosten och kör till en seg smet med elvisp (Obs! Ha inte i för mycket av smältosten, smeten ska va lite knaprig).
Rulla bollar av smeten och låt stå i kylen ca. 30 minuter.
Smält chokladen i mikron. (Obs! Choklad bränns lätt och luktar då inte gott. Så rör om i bunken var 15:e sekund. Gå aldrig bort från micron så länge du smälter choklad!)
Stick en pinne i varje boll och doppa i chokladen. Ta en sked som hjälp så att du får täckt hela bollen med choklad.
Låt överflödig choklad rinna av ordentligt innan du doppar dem i strössel.
Ställ dem i ett högt glas och låt stelna ordentligt i kylen innan du äter dom.

Huuuur gott som helst!

3 kommentarer:

  1. låter mumsigt. Men har du inte testat att ångsmälta chokon i en balja? Enklast och det gör jag alltid eftersom man inte bränner den då :)

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut! Måste testas nån dag! :)

    SvaraRadera
  3. enklaste att smälta i mikron ju :)

    SvaraRadera