tisdag 27 december 2011

Okej Dennis, nu räcker det!

DennisM lag upp den här bilden på dom här tre tjejerna och beskrev dom som smal, pluffsig och tjock. Sen frågade han också vem hans läsare tycker är snyggast.
33
Direktlänk till Dennis' inlägg.
 
Alltså come on! För det första: Ingen av dom här tjejerna är tjock, inte ens i närheten! Jag blir rent ut sagt pissed off då jag läser hans inlägg... Jag skulle nog mer beskriva dom två första tjejerna som underviktiga, och hon till höger som smal med kurvor. Det jag reagerade mest på var att han kallade tjejen i mitten "pluffsig"... I mitt huvud så betyder pluffsig att man är smårund med lite extra fett. Den här tjejen har ju absolut inte ett kilo extra, och att han ens törs uttrycka sig så på sin stora blogg som tusentals unga tjejer läser?! Nej Dennis, även fast jag misstänker att du skrev detta enbart pga att provocera, så tycker jag att det var sjukt fel gjort! 
 
För att undvika missförstånd så måste jag tillägga att jag tycker att alla dom här tjejerna är superfina.
 
Vad tycker ni om det som Dennis skrev?

28 kommentarer:

 1. jag tycker he e dumt åv an att skriv sånt.. men man läser ju om sånde allstans så he va jo it na nytt..

  SvaraRadera
 2. Läste precis det inlägget jag med, och jag blir så arg! Jag håller helt med dig, ingen av tjejerna är tjock, dom är jättefina!

  SvaraRadera
 3. oj vad glad att se att det finns andra som tänker likadant som mej! jag blev så (ursäkta språket) jävla irriterad av inlägget. och jag säger som du, ingen av tjejerna är ens i närheten av att vara tjock. hon längst till höger är helt NORMAL! dom andra två tkr jag nästan ser underviktiga ut. men, med det menar jag heller inte att dom inte skulle vara fina på sitt sätt. det är dom ju absolut!

  fy vad jag hatar sånthär. jag tyckte absolut att Dennis gick för långt när han skrev detta.

  SvaraRadera
 4. HÅLLER MED, helt sjukt skrivet.
  sv; tack snälla sara!
  PUSS

  SvaraRadera
 5. Den där killen är bara så jävla störd!!! Blir förvånad av att så många av hans läsare beter sig lika ruttet och betygsätter tjejernas kroppar.
  // Caroline

  SvaraRadera
 6. Blev faktiskt riktigt förbannad på Dennis som förut varit en bra bloggare i mina ögon. Nu sjönk han ner till fotknölarna någonstans.

  SvaraRadera
 7. Sjukt alltså! jag är någonstans mellan dendär "pluffsiga" och "tjocka" som han nu kallar dem. Men jag är inte ens nära att vara överviktig! Fel gjort av honom tycker jag.

  SvaraRadera
 8. Det har ju också betydelse att de tre flickorna står brevid varandra, om man skulle ha sett dom på skilda bilder hade man inte märkt storleksskillnaden mellan dem lika bra. Måste hålla med, väldigt sjukt av Dennis att göra så! Men alla vet väll att pojkar inte alltid är så kloka :D

  SvaraRadera
 9. hon till höger är tjock, är 100% säker påa tt hennes bmi säger övervikt

  SvaraRadera
 10. Alla tre var fina på sitt sätt. Men ni som sitter och skriver att det är så fel av honom och yada yada, det är lika elakt att säga att någon ser underviktig ut. Dubbelmoralen alltså...

  SvaraRadera
 11. Anonym: BMI är ett föråldrat sätt att mäta övervikten, eftersom alla människor är så olika. Hon är verkligen inte överviktig!

  SvaraRadera
 12. Så jävla trött på tjejer som kallar smala tjejer "underviktiga" och "okvinnliga" och allt annat ni kan hitta på för att ge smala tjejer skuldkänslor för att de föddes smala.
  Är det inte okej att hacka på någon för att hon är tjock är det fan inte okej att hacka på någon för att hon är smal heller!

  SvaraRadera
 13. Anonym} Vi har inte hackat på nån, och absolut inte sagt att nån är okvinnlig. Underviktig behöver inte ha negativ betydelse. Jag skrev klart och tydligt att jag tycker att alla tre tjejerna är superfina, på sitt egna vis, och ingen annan har sagt nåt annat heller!
  Det är ju Dennis vi "hackar" på här om du inte förstod det....

  SvaraRadera
 14. På vilket sätt anser du att det är mer okej att kalla någon underviktig än överviktig?

  SvaraRadera
 15. Karro} Som jag sa; Bara för att man säger att nån är underviktig så behöver det inte betyda nånting negativt, men att säga att nån som är väldigt smal är pluffsig eller fet -Det är väldigt elakt sagt med tanke på dagens sjuka ideal. Jag tänker bara på alla småtjejer som läser Dennis' blogg som måste få sån sjukt skev kroppsuppfattning och plötsligt kanske börjar tro att dom är pluffsiga eller tjocka fastän dom är hur smala som helst eller helt normala, och kanske mår jättedåligt och t.o.m. börjar banta?! Man måste tänka lite längre än näsan räcker..

  Jag tycker att det är fel (oavsett hur nån ser ut) att klaga på nån annans kropp, eller ge nån skev kroppsuppfattning (speciellt unga tjejer och killar som ofta ser sånt som väldigt känsligt).

  Och än en gång -Jag tycker att alla tjejerna på bilden är superfina, och att jag kallade dom två första för underviktiga var ju inget dumt menat -Underviktig är väl inget fult/elakt ord? Inte i mina öron i alla fall. Jag ville bara visa hur fel jag tyckte att Dennis hade!

  Fler frågor? Jag diskuterar gärna vidare med dig :)

  SvaraRadera
 16. Jag skulle beskriva dom som väldigt smal, smal, kurvig. Tycker det är ganska blint av dej att säga att hon i mitten är underviktig? man ser att hon är den av dom på bilden som har den sundaste kroppen. Hon till vänster skulle jag tippa på väger något kile förlite och hon till höger något kilo för mycket. Men alla är väldigt fina (Faktiskt så var dom alla jävligt snygga haha)

  //Tova (photoismymotto.blogg.se)

  SvaraRadera
 17. Du kanske inte har tänkt på att det finns de som tar illa upp av att du kallar de två tjejerna till vänster för underviktiga? Många smala tjejer tycker nog visst att underviktig är ett fult ord och de hade kanske gärna varit lite större. Att säga att nån ser underviktig eller mager ut kan vara lika taskigt som att säga att nån ser tjock ut. Själv är jag kroppsmässigt någonstans mellan de smalaste tjejerna på bilden och jag är definitivt inte underviktig utan har ett hälsosamt bmi på 20. Lika mycket som du tog illa upp av Dennis inlägg tar jag faktiskt av ditt inlägg. I mina ögon är tjejen längst till vänster smal, hon i mitten normalviktig och hon till höger lite pluffsig, men alla har fina kroppar!

  SvaraRadera
 18. Förstår att du som tjock tar åt dig. Men istället för att engagera dig i andra borde DU göra något åt DIG själv och DIN fetma. DU är TJOCK och det är extra tragisk att se en så ung person så tjock. Hur kommer du att se ut om fem-tio år eller när du har fött ngr barn. TA TAG i DIG SJÄLV - DU ÄR TJOCK oavsett vad du skriver för inlägg på ngn blogg hit eller dit eller försöker intala dig själv något annat. Och tjejen till höger är INTE underviktig. Hon ser sund, tränad och fräsch. Ser inte ut som hon äter på mcdonalds, dricker och tröstäter som du. Sorry - men det är så ALLA tänker oavsett om du gillar det eller inte.

  SvaraRadera
 19. Underviktig är ett negativt ord. Det är som att säga att någon ser sjuk ut. Som undernärd.

  SvaraRadera
 20. Jättebra skrivet av dig!

  SvaraRadera
 21. TROR ATT EN HÄR INNE HAR FETT I HELA HJÄRNAN! Din avundsjuka lyser igenom så du måste vara missnöjd med ditt yttre. Ta en burgare och en cola så mår du nog bättre.
  // Caroline

  SvaraRadera
 22. Men kom igen alla smala - det är inget skällsord att bli kallad underviktig! Ni bekräftas varenda dag i modebloggar, tidningar etc att ni ser bra ut! Idealet är att vara smal, alla smala uppfyller idealet, det är bara hånande mot större personer när ni kommer och påstår att det är så otroligt synd om er. (Jag är inte överviktig, jag väger 55 kg till mina 169 cm, vilket någon garanterat kommer att tycka är fetma, men that's not my point). Pointen är att smala bekräftas varenda dag, att det är det rätta. Sluta gnäll ni som passar in i mallen! (dvs alla som inte är större än storlek 34, max 36.).

  SvaraRadera
 23. Blir galen på människor.
  Nej ingen av dom var tjocka men det är elakt att kalla någon underbjudit med.
  Jag har fått nedvärderande hela mitt liv pga. Att jag är smal. Folk som säger att jag ska äta mer och onyttigare har blivit en del av min vardag. Jag dricker säkert 1-2 liter cola om dagen, äter skräpmat och motionerar aldrig men upptäckte på julafton att jag gått ner 5 kilo och var nära på att bryta ihop. Alla har inte kurvor eller förmågan att lägga på sig och jag kmr aldrig kunna få den kropp jag vill ha. Så tänk er för innan ni klankat ner på som du kallar det "underviktiga"..

  SvaraRadera
 24. öhh, dom två första tjejerna är väl ganska långt ifrån underviktiga?

  SvaraRadera
 25. Seriöst! Visst dennis kanske gav fel "namn" till tjejerna för jag skulle säga Smal Normal och Tjock. Kom INTE och säg att hon till höger är kurvig. För man är tjock när man ser ut så! Vaddå kurvig det är bara en ursäkt av feta människor för att de ska känna sig bättre till mods.

  SvaraRadera
 26. Vad är det som gör det okej att kalla smala tjejer underviktiga samtidigt som man rasar över att någon kallas tjock eller överviktig? Du har ju själv direkt gjort den tredje tjejen till offer genom att försvara henne och kasta skit på de andra två.... Om du sett en bild på enbart de två första tjejerna tvivlar jag på att du fortfarande kallat dem underviktiga..

  SvaraRadera
 27. Sandra} Nej, jag står för min åsikt, och jag har inte kastat skit på nån!

  SvaraRadera